Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Keskussairaalan uusi psykiatriatalo on valmistunut Joensuussa

Keskussairaalan suurin yksittäinen rakennushanke, psykiatriatalo, on valmistunut Joensuussa. Henkilökunta ja potilaat muuttavat uuteen rakennukseen Tikkamäelle ensi viikosta alkaen.

Sari Jormanainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Pohjois-Karjalan keskussairaalan uusi psykiatriatalo on valmis. Talo on rakennettu kahdessa vaiheessa, joista ensimmäinen osa valmistui vuoden 2013 lopussa. Ensimmäisessä osassa toimii jo lastenpsykiatria, nuorisopsykiatria ja sairaala koulu.

Nyt valmistuneeseen toiseen osaan sijoittuvat aikuispsykiatrian osastot ja poliklinikat sekä tehostettu avohoito. Uuden rakennuksen myötä kaikki psykiatriapalvelut löytyvät jatkossa saman katon alta.

Henkilökunta ja potilaat muuttavat uusiin tiloihin Kontiolahden Paiholan tiloista ensi viikosta alkaen.

Uudet tilat on rakennettu vastaamaan nykyaikaisen psykiatrisen hoidon vaatimuksista. Keskussairaalan mukaan psykiatriatalon sijainti yhteispäivystyksen ja muun erikoissairaanhoidon läheisyydessä parantaa potilaiden kokonaisvaltaista hoitoa.

Jatkossa psykiatriatalo toimii myös lääketieteen kandidaattien toimintaympäristönä. Opetus laajenee Pohjois-Karjalan keskussairaalaan syksyllä 2017.

Uuden psykiatriatalo on ollut keskussairaalan suurin yksittäinen rakennushanke. Sen kokonaiskustannukset olivat noin 35 miljoonaa euroa.

Suosittelemme sinulle