Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Turun Teknologiakiinteistöt osti PharmaCityn

Toimisto-, opetus- ja laboratoriotiloista koostuvan kiinteistön pinta-ala on noin 20 000 neliömetriä. Myyjänä oli eläkeyhtiö Varma. Kauppahinta on salainen.

Hannu Vähämäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Kiinteistösijoitusyhtiö Turun Teknologiakiinteistöt kasvattaa omistustaan Turku Science Parkin alueella.  Yhtiö osti Itäisen Pitkäkadun varrella sijaitsevan Kiinteistö Oy PharmaCityn Keskinäiseltä työeläkeyhtiö Varmalta. Kauppahintaa ei julkistettu.

Rakennus on valmistunut vuonna 2001.  Kiinteistön pinta-ala on noin 20 000 neliömetriä. PharmaCityssä on toimisto- ja opetustilojen lisäksi runsaasti laboratorio- ja tutkimustiloja.

Rakennuksen suurin käyttäjä on Turun yliopisto. Muita merkittäviä toimijoita ovat Turku Science Park Oy, Unica Oy, Pharmatest Services Oy ja mainostoimisto SST Oy.

Kaupassa Turun Teknologiakiinteistön omistukseen siirtyi myös  Lemminkäisenkadun ja Tahkonkujan kulmassa sijaitseva kaksikerroksinen pysäköintilaitos, jossa on 216 autopaikkaa.

Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n omistavat Turun kaupunki, Turun Seudun Osuuspankki, Eläkevakuutusyhtiö Veritas, Stiftelsen för Åbo Akademi ja Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet. Yhtiön omistamien kiinteistöjen pinta-ala on noin 154 000 neliömetriä.

Suosittelemme sinulle