Hyppää sisältöön

Metsään hylätyn ja kadonneen japanilaispojan tapaus päättyi onnellisesti

Vanhemmat jättivät pojan yksikseen rangaistukseksi ja poika katosi metsään lähes viikoksi. Poika löydettiin hyväkuntoisena lähes viikon katoamisen jälkeen.

Uutisvideot: Metsään hylätyn ja kadonneen japanilaispojan tapaus päättyi onnellisesti
Uutisvideot: Metsään hylätyn ja kadonneen japanilaispojan tapaus päättyi onnellisesti
Teemu Juhola

Laajaa kansainvälistä huomiota saanut japanilaisen pojan katoaminen syrjäiseen metsään on saanut onnellisen lopun.

Lähes viikon kateissa ollut 7-vuotias poika löydettiin hyväkuntoisena läheltä katoamispaikkaansa Hokkaidon saaren pohjoisosassa. Poika löydettiin armeijan rakennuksesta.

Tapauksesta tuli kansainvälisesti seurattu osittain sen vuoksi, että poika katosi sen jälkeen, kun vanhemmat olivat jättäneet hänet yksin metsään kurinpitotoimena.

Vanhemmat ovat myöntäneet hylänneensä pojan lyhyeksi ajaksi ennen tämän katoamista. Rangaistus oli seurausta kivien heittelystä. Kun vanhemmat palasivat paikalle, oli poika kadonnut.

Pojan isä on pyytänyt anteeksi pojaltaan ja kaikilta, joille tapauksesta aiheutui vaivaa. Viranomaisten mukaan vanhemmat saattavat joutua vastuuseen.

Pojan löytämiseksi järjestettiin laajat etsinnät, mutta aiemmin hänestä ei löydetty jälkiä. Lisää huolta toi se, että katoamisalueella elää karhuja.

Löydettäessä 7-vuotias vaikutti hyväkuntoiselta. Hän oli löytänyt armeijan käytössä olleen suojan ja juomavettä. Pojalla oli kova nälkä. Hänet kuljetettiin sairaalaan tarkastukseen.

Tapaus on herättänyt Japanissa laajan keskustelun lasten kohtelusta. Mediahuomio on ollut valtava ja monet kanavat keskeyttivät normaalit lähetyksensä pojan löydyttyä.

Suosittelemme sinulle