Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Turvapaikanhakijat raivaavat metsää frisbeegolf-radan tieltä Kotkassa

Kotkan Latu laajentaa parhaillaan frisbeegolf-rataansa. Liikuntaseura on saanut avukseen reippaita turvapaikanhakijoita, joiden kanssa yhteistyö on sujunut mukavasti.

Turvapaikanhakijat heittävät frisbeetä koriin
Kuva: Niklas Joki / Yle
Niklas Joki
Avaa Yle-sovelluksessa

Petäjäsuon frisbeegolf-radasta on tulossa 20-väyläinen. Liikuntaseura Kotkan Latu työsti rataa sadan päivä verran jo viime vuonna. Keväällä Laajakosken vastaanottokeskuksesta otettiin yhteyttä ja tarjottiin apua.

– He kysyivät, että voisivatko turvapaikanhakijat tulla meille talkoisiin, jotta heillä olisi jotain tekemistä, kertoo Kotkan Ladun puuhamies Raimo Karjalainen.

Apu otettiin ilolla vastaan ja yhteystyö on sujunut. Turvapaikanhakijat käyvät muutaman hengen porukoissa pari kertaa viikossa. He ovat sahanneet puita ja kantaneet risuja kaupungin harvennushakkuun jäljiltä.

– Turvapaikanhakijat ovat olleet iloisia ja reippaita. He oppivat tässä myös kieltä, Karjalainen toteaa.

Talkoita tehdään yhdessä Kotkan Ladun väen kanssa. Vastaanottokeskus hoitaa kuljetukset ja liikuntaseura tarjoaa ruoat.

Irakista kotoisin oleva Mohammed Al-Mahdaui saapui Suomeen kahdeksan kuukautta sitten. Hän on tyytyväinen, että heidän porukkansa on päässyt mukaan projektiin.

– Täällä on mukava olla ja frisbeegolf on kiva laji. Haluamme saada radan kesäksi valmiiksi, Al-Mahdaui sanoo.

Petäjäsuon radalla voi tällä hetkellä heitellä yhdeksällä väylällä. Laajennus halutaan saada valmiiksi avajaiskilpailua varten heinäkuun ensimmäiseen viikonloppuun mennessä.

Suosittelemme