Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Helsingin kaupunkibulevardeja arvostellut Espoo haluaa oman bulevardinsa

Hajanaisesta Leppävaaran keskustasta suunnitellaan omaleimaista tiivistä kaupunkialuetta osin kaupunkibulevardiksi kaavaillun Turuntien ympärille. Espoo on arvostellut Helsingin sisääntuloväylien bulevardisointiaikeita muun muassa siitä, että se siirtäisi ruuhkat kehäteille.

Kartta
Kuva: Yle Uutisgrafiikka
Yle Uutiset
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin kaupunkibulevardeja arvostellut Espoo suunnittelee nyt omaa bulevardiaan.

Espoossa linjaa keskiviikkona Leppävaaran keskustan kaavoittamisen tavoitteita. Käytännössä se tarkoittaa useamman vuoden suunnittelun jatkumista asemakaavatyön aloittamisella.

Muutokset koskevat Läkkitorin, kauppakeskus Sellon, Portinvartijantien ja Ratsukadun rajaamaa aluetta, josta tulisi asumisen ja palveluiden kaupunkimainen suurkortteli. Tavoitteena on tehdä Leppävaaran kävelykeskustasta vetovoimainen ja kaupallisesti merkittävä kokonaisuus.

Uusia asuntoja suurkortteliin tulisi noin 700 asukkaalle.

Turuntiestä tulisi kaupunkibulevardi

Turuntietä on tarkoitus siirtää lähemmäksi Leppävaaraa halkovaa junarataa. Siirto suurentaisi Turuntien pohjoispuolen keskusta-alueetta. Radan ja Turuntien välinen tyhjä tila tiivistyisi.

Maantiemainen Turuntie on suunniteltu muutettavaksi kaupunkibulevardiksi, jonka pohjoislaitaa rajaisi tiivis katujulkisivu palveluineen ja yleisilmettä täydentäisivät katupuurivistöt.

Espoo on arvostellut Helsingin sisääntuloväylien bulevardisointiaikeita muun muassa siitä, että se siirtää ruuhkat kehäteille. Lisäksi kaupunki on vaatinut, että näin suuret muutokset pitäisi käsitellä seudullisesti ja osana valtion ja kaupunkien yhteistä suunnittelua.

Jalankulkusilta yhdistäisi keskustan ja kaupan palvelut

Uusi keskustakortteli yhdistettäisiin katetulla jalankulkusillalla Turuntien yli kauppakeskus Sellon alueeseen. Sillalla olisi myös palveluita ja matkakeskuksen odotustiloja. Siltä olisi suorat yhteydet Leppävaaran aseman laitureille ja terminaaliin.

Liityntäpysäköintiä varten on tarkoitus rakentaa radanvarteen pysäköintitalo, joka korvaisi nykyisiä pysäköintipaikkoja. Autopaikkoja lisättäisiin samalla tuntuvasti nykyisestä.

Suunnitelma-alueella on nyt voimassa 13 vuotta vanhat asemakaavat. Niiden toteutuminen on jäänyt kesken. Osaa alueesta käytetään pysäköintiin ja sen yleisilme on pirstaleinen.

Suosittelemme sinulle