Hyppää sisältöön

Ulvilan paloasemaa ei suljeta – kunnilta pyydetään lisärahaa pelastuslaitokselle

Ulvilan paloaseman kahden kuukauden sululla haettiin säästöjä. Nyt Satakunnan pelastuslaitoksen johtokunta pyytää kunnilta lisärahaa talouden tasapainottamiseksi.

Kuva: Katja Halinen / Yle

Ulvilan paloasema säästyy kokonaan sulkemiselta.

Satakunnan pelastuslaitoksen johtokunta päätti eilen äänestyksen jälkeen, että pelastusjohtaja Pekka Tähtisen esittämää sulkua ei toteuteta. Kahden kuukauden sululla olisi haettu säästöjä tasapainottamaan pelastuslaitoksen talousarviota.

Ulvila laitoksen isoimpia maksajia

Pelastuslaitoksen johtokunnan puheenjohtaja Aki Nummelin sanoo, että sulkupäätöksellä Ulvila ei olisi saanut kolmanneksi suurimpana maksajana rahoilleen vastinetta.

Uusiin säästöihin ei ole enää kertakaikkiaan varaa. Tietyt asiat pitää hoitaa, emmekä voi ruveta leikkimään ihmishengillä ja turvallisuudella.

Puheenjohtaja Aki Nummelin, Satakunnan pelastuslaitoksen johtokunta

– Nähtävästi pyrkimys on ollut ihan lähitulevaisuudessa jopa lopettaa Ulvilan paloasema kokonaan. Siihen ei olla halukkaita. Jos Ulvilan paloasema ajettaisiin alas, emme usko, että paikallinen sopimuspalokunta pystyisi huolehtimaan palveluista, joita paloasema on tähän mennessä hoitanut.

Puheenjohtaja Nummelin sanoo, että johtokunta haluaa säilyttää riittävän turvallisuustason Satakunnassa. Johtokunta kuuli eilisessä kokouksessaan myös henkilökunnan viestin: henkilökunta on joutunut liian koville jo nykyisten säästöjen vuoksi.

"Uusiin säästöihin ei ole enää varaa"

Pelastuslaitoksen johtokunta velvoitti pelastusjohtajan valmistelemaan seuraavaan kokoukseen esityksen lisärahan saamiseksi kunnilta. 

– Uusiin säästöihin ei ole enää kerta kaikkiaan varaa. Tietyt asiat pitää hoitaa, emmekä voi ruveta leikkimään ihmishengillä ja turvallisuudella, Aki Nummelin sanoo.

Kunnilta pyydettävän lisärahan tarve tälle vuodelle on yhteensä 600 000 eurosta miljoonaan euroon.

Suosittelemme sinulle