Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Tee perässä: 14-vuotias näyttää miten hip hopia tanssitaan

Tällä viikolla huipputanssijat opettivat nuorille hip hop -tanssia Lappeenrannassa. Videolla Noora Myyryläinen näyttää, miten tanssilattia vallataan hip hop -tyyliin.

Yle Uutiset Kaakkois-Suomi: 14-vuotias tanssija näyttää miten hip hopia tanssitaan
Klaudia Käkelä
Avaa Yle-sovelluksessa

Noora Myyryläinen on 14-vuotias tanssija, joka osallistui tällä viikolla järjestettyyn Street Beat -tapahtumaan Lappeenrannassa. Kuluneella viikolla huipputanssijat opettivat nuorille hip hop -tanssia.

Yllä olevalta videolta näet Nooran taidonnäytteitä ja voit ottaa niistä mallia omiin tanssiliikkeisiisi.

Tapahtuman järjestäjät Hiski Hämäläinen ja Michael Geppert korostavat, että tapahtumassa haluttiin luoda viihtyisä tunnelma tanssijoiden välille ja tuoda esiin hip hop -kulttuurin eri puolia.

– Hip hop on yhteisölaji ja kaikki saa pitää yhdessä hauskaa: tanssia, piirtää, räpätä ja luoda musiikkia. Kun yhdessä tehdään, niin se on hauskaa ja kaikilla on kavereita, Hämäläinen tarkentaa.

Tanssiessa tarvitaan itsevarmuutta

Yksi Street Beatin opettajista oli Anniina "AT" Tikka, joka on katutanssin suomenmestari ja niittänyt myös kansainvälistä mainetta.

Reilu peli on osa myös Tikan opetusfilosofiaa. Tikka opetti nuorille muun muassa esiintymisessä tarvittavaa itsevarmuutta ja lopputulos oli perjantaina koko viikon kruunaavassa päätösesityksessä toivotunlainen.

– Oli ilo katsoa, kun nuoret vetivät niin rohkeasti ja käyttivät vasta oppimiaan uusia liikkeitä, Tikka kertoo.

Suosittelemme sinulle