Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Itävallan suurin tähti laukoi shokkitappion jälkeen: "Olimme parempi joukkue"

Unkari järjesti jalkapallon EM-kisojen toistaiseksi suurimman yllätyksen, kun jopa turnauksen mustaksi hevoseksi povattu Itävalta kaatui 2-0. Tähtipelaaja David Alaban mielestä parempi joukkue ei voittanut.

David Alaba
David Alaba. Kuva: EPA
Arimo Laakkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Yle Urheilun jalkapallon EM-kisojen Kisaoppaasta löydät kaikki kisauutiset, turnausohjelman, lähetystiedot, suorat nettilähetykset ja kuumimmat videot.

Itävallan EM-turnaus alkoi surkeasti, kun Unkari yllätti sen maalein 2-0 F-lohkon avausottelussa.

Joukkueen suurin tähti, Bayern Münchenissä seuratasolla pelaava David Alaba, ei suostunut myöntämään vastustajaa paremmaksi.

- Tappiosta huolimatta olimme parempi joukkue, vaikka se voikin kuulostaa oudolta. Mutta meidän pitää vain unohtaa tämä peli ja mennä eteenpäin, Alaba kuittasi.

Unkaria veikkailtiin koko turnauksen huonoimmaksi joukkueeksi, mutta se näytti näille puheille pitkää nenää. Joukkue pelasi kurinalaisesti ja hyödynsi tilaisuutensa.

- Onnistuimme tekemään kentällä kaiken, mitä valmentajamme halusi. Tämä oli koko joukkueen voitto. Kaikki tekivät työn yhdessä, vahvisti voittomaalin tökännyt Adam Szalai.

Seuraavaksi Unkari kohtaa Islannin lauantaina. Itävallan vastus ei ainakaan helpotu, kun joukkue ottaa mittaa Portugalista.

Suosittelemme sinulle