Hyppää sisältöön

Ruumiskoirat tarkistavat maastoa Tampereella – Raisa Räisäsen katoamistapaukseen taas uusia vihjeitä

Vuonna 1999 Tampereella kadonneen nuoren naisen katoamistapaukseen tulee uusia vihjeitä aina uutisoinnin jälkeen. Tänä kesänä poliisi aikoo tarkistaa mahdollisia hautapaikkoja Multisillan lähistöltä.

Pirkanmaan selvittämättömät rikokset
Viime syksynä ilmaantunut uusi todistaja kertoi kyydittäneensä kaksikon Multiojankadulle. Taksikuskin mukaan kaksikko suuntasi näitä taloja kohti. Kuva: Marko Melto / Yle
Kaisu Jansson

Poliisi on saanut jälleen lukuisia uusia vihjeitä Raisa Räisäsen katoamistapaukseen liittyen. Vinkit ovat tulleet sen jälkeen, kun MTV Uutiset kirjoitti aiheesta (siirryt toiseen palveluun) kolmisen viikkoa sitten.

Tuolloin MTV Uutiset kertoi, että Räisänen olisi ollut peloissaan noustessaan taksiin ulkomaalaisen miehen kanssa. Ihmisten uusissa yhteydenotoissa poliisille on vinkattu kuvaukseen sopivista miehistä sekä paikoista, joissa on kaiveltu maata katoamisyön aikaan.

Raisa Räisänen katosi Tampereella lokakuussa vuonna 1999. Hän oli tuolloin 16-vuotias.

Ruumiskoirat maastoon vielä kesällä

Poliisi aikoo tarkistaa todennäköisesti vielä kesän aikana mahdollisia hautapaikkoja Tampereen Multisillan lähistöltä. Tarkastukset tehdään ruumiskoirien avulla.

Tapausten ratkeaminen on aina niin pienestä kiinni.

Paavo Tuominen

Tutkinnanjohtaja Paavo Tuominen Keskusrikospoliisista kertoo, että ruumiskoirien avulla on tarkastettu eri kohteita useasti ennenkin.

– Vuosien mittaan ruumiskoiria on käytetty usein Räisäsen katoamistapaukseen liittyen. Uusia vihjeitä tulee aina sen jälkeen kun aiheesta on uutisoitu. Viimeisimmät vinkit koskevat Etelä-Tamperetta, rikoskomisario Tuominen kertoo.

Poliisi ei ole saanut selville kuvaukseen sopivien miesten henkilöllisyyksiä.

Uudet vihjeet tarkastetaan mahdollisuuksien mukaan

Tuomisen mukaan uudet vihjeet analysoidaan ja tarkistetaan aina mahdollisuuksien mukaan. Tuominen kertoo poliisin toivovan vihjeiden johtavan läpimurtoon, mutta uusien vihjeiden arvioiminen etukäteen on mahdotonta.

Uusia vihjeitä tulee aina sen jälkeen kun aiheesta on uutisoitu.

Paavo Tuominen

– Aika on tehnyt tehtävänsä, että aina vihjeitä ei päästä tarkistamaan kovin pitkälle. Tapausten ratkeaminen on aina niin pienestä kiinni.

Räisäsen katoamistapausta tutkii Keskusrikospoliisissa 2–4 poliisia muiden töittensä ohella. Kaikki uudet vihjeet ovat edelleen tervetulleita.

Raisa Räisäsen katoamistapauksen uusimmista vihjeistä kertoi ensimmäisenä MTV Uutiset (siirryt toiseen palveluun).

Suosittelemme sinulle