Hyppää sisältöön

Euroopan paras työpaikka: tamperelainen Vincit

Tamperelainen informaatioteknologian yritys Vincit on saanut Euroopan parhaan työpaikan arvonimen. Vincit on valittu kolmesti Suomen parhaaksi työpaikaksi.

Vincitin työntekijöitä palaverissa
Vincit valittiin valittiin Euroopan parhaaksi työpaikaksi vuonna 2016. Vincitin henkilöstöasiantuntija Mira Ylen ja ohjelmistokehittäjä Jarmo Jaakkola sisäisessä koulutustilaisuudessa. Kuva: Opa Latvala / Vincit
Anne Heino

Kolme kertaa Suomen parhaaksi yritykseksi valittu Vincit on napannut itselleen nyt myös Euroopan parhaan työpaikan tittelin. Arvonimen myöntää Great Place to Work -instituutti.

Samalla Vincit avaa työkulttuurinsa kaikille ja alkaa jatkossa tarjota johtamiskonsultointia myös muille yrityksille. Vincitin henkilöstöjohtaja Johanna Pystysen mukaan yrityksen käytännöt ovat viimeisen vuoden aikana muuttuneet melkoisesti. Kaiken toiminnan pohjana ovat tyytyväiset työntekijät.

On silkkaa hölmöyttä vain todeta henkilöstölleen, että tämä on meidän tapamme toimia ja sillä mennään.

Mikko Kuitunen

– Meillä muutos on jatkuva olotila. Emme tuudittaudu ikinä siihen, että nyt menee hyvin, sillä parantamisen varaa löytyy aina.

Uusi johtamismalli kokeiltavana

Vincit kertoo uudistaneensa toimintatapojaan ja kehittäneensä johtamismalliaan yhdeksänvuotisen historiansa aikana moneen kertaan.

Seuraava askel on jo pilottivaiheessa – syksyllä Vincit lanseeraa käyttöönsä uuden 365°-johtamismallin, kertoo toimitusjohtaja Mikko Kuitunen.

Emme tuudittaudu ikinä siihen, että nyt menee hyvin, sillä parantamisen varaa löytyy aina.

Johanna Pystynen

– Yleisesti ymmärretään, että parhaan asiakasarvon saavuttamiseksi pitää tuntea asiakkaat ja tarjota heille yksilöllistä palvelua.

– Työntekijöitä kuitenkin johdetaan kaikkia samalla tavalla, vaikka hekin ovat yksilöitä, ja siten missataan iso osa onnistumisen potentiaalista. On silkkaa hölmöyttä vain todeta henkilöstölleen, että tämä on meidän tapamme toimia ja sillä mennään.

Vincit kertoo jakavansa mielellään omia kokemuksiaan ja käytäntöjään myös muille suomalaisille yrityksille. Vincitin johtamiskäytäntöihin ja työkulttuuriin voi tutustua muun muassa juuri avatulla nettisivustolla.

Suosittelemme sinulle