Hyppää sisältöön

Kesä on kukkasten – paljastuuko lukijoiden kuvissa myös joulutonttujen kesäpiilo?

Tiedätkö, missä joulutontut ovat kesällä? Lukijoiden sääkuvat sen kertovat. Alkukesän kuvissa on ikuistettuna pohjalaisen kesän kukkaloistoa.

Hanne Leiwo
Omenapuu kukkii.
Omenapuu kukkii. Kuva: Jaana Mäkelä, Ullava

Alkukesän kukkaloisto on vertaansa vailla. Osa kukinnoista antaa luvan odottaa loppukesältä satoa marjojen ja hedelmien muodossa. Osa kukista on vain kauniita katsella.

Omenapuu on alkukesän kukista kuvatuin, mutta Yle Pohjanmaan lukijoiden sääkuviin ovat tullleet toukokuun ja kesäkuun alun aikana ikuistetuksi muutkin kukkaset.

Olen aina miettinyt missä joulutontut ovat kesällä.
Hannu Moilanen lähetti kuvansa toimitukseen varustettuna tekstillä: "Olen aina miettinyt, missä joulutontut ovat kesällä". Kuva: Hannu Moilanen, Kokkola

Lähetä sääkuva

Alueellisissa tv-uutisissa käytetään katsojien lähettämiä sääaiheisia kuvia. Sääkuvista ei makseta korvausta. Lähetä kuva osoitteeseen: pohjanmaa@yle.fi.

Millaisen kuvan voimme julkaista?

Kuvan lähettäjä vakuuttaa, että hänellä on kaikki tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet lähettämäänsä materiaaliin. Samalla lähettäjä vakuuttaa, että hänellä on oikeus luovuttaa materiaali Yle Uutisille.

Jos kuvaa käytetään uutistarkoituksessa, ei julkisella paikalla kuvaamiseen tarvita lupaa. Tässä tapauksessa ei myöskään tarvita julkistamislupaa kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.

Muissa tapauksissa, kuten sääkuvissa, lähettäjällä tulee olla suostumus kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä siihen, että Yle voi hyödyntää ja käsitellä materiaalia parhaaksi katsomallaan tavalla. Suosittelemmekin, että sääaiheisissa kuvissa ei esiintyisi tunnistettavia ihmisiä.

Suosittelemme sinulle