Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Kolmelle syytteet terrori-iskun suunnittelusta Belgiassa

Yhteensä 12 ihmistä pidätettiin perjantaina ja lauantaina, mutta yhdeksän pidätetyistä vapautettiin. Pelot terrori-iskuista ovat kasvaneet jalkapallon EM-kisojen takia.

Poliisi vartioi Brysselissä perjantaina katua, jolla rekonstruoitiin maaliskuisen terrori-iskun kulkua. Pelot uudesta terrori-iskusta ovat kasvaneet jalkapallon EM-kisojen aikana.
Poliisi vartioi Brysselissä perjantaina katua, jolla rekonstruoitiin maaliskuisen terrori-iskun kulkua. Pelot uudesta terrori-iskusta ovat kasvaneet jalkapallon EM-kisojen aikana. Kuva: Oliver Hoslet / EPA
Simo Ortamo
Avaa Yle-sovelluksessa

Kolme Belgian kansalaista on saanut syytteet terroristisen murhan yrityksestä ja terrorijärjestöön osallistumisesta, Belgian syyttäjänviranomainen sanoi lauantaina.

Belgiassa pidätettiin 12 terroriepäiltyä perjantaina ja lauantaina noin 40 kotietsinnän yhteydessä. Yhdeksän pidätetyistä on nyt vapautettu.

Flaaminkielisen yleisradioyhtiön VTM:n mukaan pidätettyjen epäillään suunnitelleen iskua Brysselissä viikonloppuna samaan aikaan, kun Belgia pelaa jalkapallon EM-kisoissa. Belgian kaupungissa on rakennettu suuria fanikatsomoita otteluiden seuraamista varten.

Perjantaina pidätettiin myös mies, jota epäillään osallisuudesta Brysselin maaliskuiseen terrori-iskuun, uutistoimisto AFP kertoo.

Suosittelemme