Hyppää sisältöön

WSJ: Kiinalaisyhtiö Tencent ostaa Supercellin

Yhdysvaltalaislehti Wall Street Journal kertoo asiasta nimettömien lähteidensä tietoihin perustuen. Supercellin enemmistöosuudesta aiotaan maksaa yli seitsemän miljardia euroa, yksi lähteistä kertoo WSJ:lle.

Kuva: Yle
Iiro-Matti Nieminen

Kiinalaisyhtiö Tencent on päässyt sopimukseen suomalaisen peliyhtiö Supercellin ostamisesta, kertoo sanomalehti Wall Street Journal (siirryt toiseen palveluun).

Lehden uutinen perustuu asiaa tuntevien nimettömien lähteiden tietoihin.

Tencent ja sen kumppanit aikovat maksaa Supercellin enemmistöosuudesta yli kahdeksan miljardia dollaria eli yli seitsemän miljardia euroa, yksi lähteistä kertoo WSJ:lle.

Lähteen tietojen mukaan Tencent ja sen kumppanit ovat hankkimassa yli 80 prosentin omistusosuuden Supercellistä japanilaiselta Softbankilta sekä Supercellin työntekijöiltä.

Softbank on ollut Supercellin enemmistöomistaja vuodesta 2013.

Supercell aiemmin luultua arvokkaampi?

Tencentin ja Softbankin on määrä julkistaa kauppa myöhemmin tiistaina, yksi lähteistä kertoo WSJ:lle.

Aiemmin on kerrottu, että osapuolet olisivat neuvottelujen aikana arvioineet Supercellin noin yhdeksän miljardin dollarin arvoiseksi. WSJ:n lähteen mukaan yhtiö voitaisiin kuitenkin arvostaa yrityskaupassa yli kymmenen miljardin dollarin arvoiseksi.

Mobiilipelejä tekevä Supercell tunnetaan muun muassa peleistä Clash of Clans, Hay Day, Boom Beach ja Clash Royale.

Softbank ajautunut talousvaikeuksiin

Japanilainen Softbank hankki Supercellistä 51 prosentin omistusosuuden 1,53 miljardilla dollarilla vuonna 2013. Viime vuonna Softbank kasvatti omistustaan 73 prosenttiin, mutta ei julkistanut kauppahintaa.

Supercellistä luopumalla Softbank voisi keventää paisunutta velkataakkaansa. Kesäkuun alussa Softbank kertoi vähentävänsä omistuksiaan kiinalaisessa verkkokauppajätti Alibabassa.

Uutistoimisto Bloomberg kertoi jo tuolloin, että Softbank harkitsee myös Supercellin myymistä. Viime viikkoina Softbankin ja Tencentin käymistä neuvotteluista ovat uutisoineet muun muassa WSJ ja Bloomberg.

Ostaja on kiinalainen verkkojätti

Tencent on Kiinan suurin verkkoviihdeyhtiö, joka on aiemminkin laittanut rahaa peliyhtiöihin. Vuonna 2011 Tencent osti kalifornialaisen Riot Gamesin, joka tunnetaan hittipelistä League of Legends.

Tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Tencent teki lähes viiden miljardin dollarin liikevaihdon. Kasvua vuoden takaiseen verrattuna oli 43 prosenttia.

Suosittelemme sinulle