Hyppää sisältöön

Turun kaupungin hylkäämän bussiyhtiön vetäjälle ehdollista vankeutta

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut Andersson Group Oy:n Simo Anderssonin kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeistä veropetoksista ja törkeästä kirjanpitorikoksesta. Simo Andersson on Turun paikallisbussiliikennettä vuosia hoitaneen Oy Andersson Ab:n toimitusjohtaja.

Kuljettaja linja-auton ratissa.
Kuvan linja-auto ja kuljettaja eivät liity tapaukseen. Kuva: Yle
Yle Turku

Varsinais-Suomen käräjäoikeuden mukaan Simo Andersson oli muun muassa antanut viranomaiselle vääriä tietoja yhtiönsä verotuksesta vuosina 2007-2011. Hän oli lisäksi merkinnyt Oy Andersson Ab:n kirjanpitoon vääriä tai harhaanjohtavia tietoja.

Simo Andersson tuomittin kymmenen kuukauden ehdollisen vankeuden lisäksi korvaamaan Verohallinnolle maksamattomia veroja yli 50 000 euroa.

Tuomioon liittyvät verohallinnon tekemät verotarkastukset yhtiöihin Oy Andersson Ab, Andersson Group Oy ja AA-Liikenne Oy, jotka kuuluvat samaan intressipiiriin. Simo Andersson on Andersson Groupin hallituksen jäsen ja Oy Andersson Ab:n toimitusjohtaja.

Andersson-yhtiö on pitkään toiminut liikennöitsijänä muun muassa Turun kaupungissa ja Turun seudulla. Joulukuussa 2015 Turun kaupunki ilmoitti irtisanoneensa bussisopimuksen yhtiön kanssa. Anderssonin liikennöinnin laatu oli ollut kaupungin mukaan heikkoa jo usean vuoden ajan. Kaupunki oli saanut Anderssonin toiminnasta poikkeuksellisen paljon negatiivista asiakaspalautetta.

Suosittelemme sinulle