Hyppää sisältöön

Metsähallituksen johtajanimitys nostatti myrskyn – keskustassa luottamus omaan ministeriin koetuksella

Metsähallituksen toimitusjohtajaksi nimitettiin tänään Pentti Hyttinen. Päätös nostatti keskustassa suurta tyytymättömyyttä maa- ja metsätalousministeri Kimmo Tiilikaista (kesk.) kohtaan.

Kimmo Tiilikainen. Kuva: Petteri Paalasmaa / AOP
Jussi Virkkunen

Maa- ja metsätalousministeri Kimmo Tiilikaisen päätös nimittää Metsähallituksen toimitusjohtajaksi Pentti Hyttinen on aiheuttanut närää keskustan sisällä. Myös hallituskumppani kokoomuksen kansanedustaja Susanna Koski kutsuu päätöstä järkyttäväksi.

Metsähallitus yhtiöitettiin huhtikuussa metsälain muutoksen yhteydessä. Samalla toimitusjohtajan paikka laitettiin hakuun, ja sitä haki myös tuolloin Metsähallituksen pääjohtajana toiminut Esa Härmälä.

Härmälää ei kuitenkaan nimitetty tehtävään, vaan sen sijaan paikan sai maatalous- ja metsätieteiden tohtori Pentti Hyttinen. Toimitusjohtajan virka on määräaikainen ja kestää viisi vuotta. Hyttinen aloittaa toimitusjohtajana syyskuun alussa.

Keskustan eduskuntaryhmässä on paljon tyytymättömyyttä Kimmo Tiilikaista kohtaan, sanoi ryhmäjohtaja Antti Kaikkonen Ylelle.

Maaseudun Tulevaisuus kertoi tänään (siirryt toiseen palveluun), että keskustan eduskuntaryhmä aikoo äänestää Tiilikaisen luottamuksesta. Kaikkonen ei Ylelle kiistänyt uutista.

Härmälä itse kommentoi nimitysuutista varsin happamasti Twitterissä.

Suosittelemme sinulle