Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Video: Wales nihkeästi jatkoon – Pohjois-Irlannin taistelu päättyi omaan maaliin

Brittijoukkueiden välisessä EM-neljännesvälierässä nähtiin tiukka ja vähien maalipaikkojen sävyttämä taisto. Wales eteni lopulta kahdeksan parhaan joukkoon voittamalla Pohjois-Irlannin 1-0 oman maalin turvin.

Brittijoukkueiden välisessä EM-neljännesvälierässä nähtiin tiukka ja vähien maalipaikkojen sävyttämä taisto. Wales eteni lopulta kahdeksan parhaan joukkoon voittamalla Pohjois-Irlannin 1-0 oman maalin turvin.
Arimo Laakkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Yle Urheilun jalkapallon EM-kisojen Kisaoppaasta löydät kaikki kisauutiset, turnausohjelman, lähetystiedot, suorat nettilähetykset ja kuumimmat videot.

Ennakkosuosikkina neljännesvälierään lähtenyt Wales pelasi nihkeästi, mutta eteni kahdeksan parhaan joukkoon jalkapallon EM-kisoissa voittamalla Pohjois-Irlannin 1-0 (0-0).

Ratkaisu nähtiin vartti ennen loppua, kun Walesin suurin tähti Gareth Bale keskitti vasemmalta ja puolustaja Gareth McAuley ohjasi pallon omaan maaliin. Tilanne oli pakille hankala, sillä hyvä keskitys maalivahdin ja linjan väliin olisi mennyt hyökkääjä Hal Robson-Kanulle, jos McAuley ei olisi ollut välissä.

Ottelussa nähtiin todella vähän maalipaikkoja, kun enemmän palloa pitäneellä Walesilla oli suuria ongelmia murtaa urheasti taistelleen Pohjois-Irlannin puolustusmuuria.

Wales sai pallon ensimmäisen kerran maaliin, kun 20 minuuttia oli pelattu. Pelivälineen verkkoon tökännyt Aaron Ramsey oli kuitenkin paitsiossa, joten osumaa ei hyväksytty.

Avausjaksolla ei juuri muita maalipaikkoja nähty, sillä pelin kuva oli se, että joukkueet heittivät pitkää palloa ja kamppailivat keskikentällä.

Tunnin kohdalla Wales sai vapaapotkun hyvästä paikasta, kun Bale kaadettiin. Bale laukoi tietenkin itse, ja erinomainen laukaus pysähtyi vasta Michael McGovernin hienoon torjuntaan aivan tolpan juuresta.

McAuleyn oman maalin jälkeen Pohjois-Irlanti ei pystynyt luomaan maalipaikkoja tappiotilanteessa, eikä Walesilla ollut hätää loppuhetkien aikana.

Historiansa ensimmäisessä EM-turnauksessa heti kahdeksan parhaan joukkoon edennyt Wales kohtaa perjantain (1.7.) puolivälierässä voittajan Unkarin ja Belgian välisestä neljännesvälierästä, joka pelataan sunnuntaina. Pudotuspelikaavioon pääset tästä.

Suosittelemme sinulle