Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Juhannuksen onnettomuuksissa on kuollut 13 ihmistä

Kauniista säästä huolimatta juhannus on paikoin sujunut murheellisissa merkeissä. Erilaisissa turmissa on kuollut 13 ihmistä ja poliisilla on pitänyt kiirettä rattijuoppojen, tappelijoiden ja vahingontekijöiden sotkuja selvitellessä.

Autoja liikenteessä
Kuva: Tommi Parkkinen/Yle
Jaana Hevonoja,
Jussi Salokorpi
Avaa Yle-sovelluksessa

Juhannuksen aikana on kuollut erilaisissa onnettomuuksissa yhteensä 13 ihmistä. Heistä yhdeksän on hukkunut ja neljä on kuollut liikenteessä.

Hukkuneista valtaosa oli iäkkäitä uimassa tai kalassa olleita miehiä.

Varsinais-Suomessa Loimaalla iäkäs mies oli lähtenyt sunnuntaina iltapäivällä uimaan yksityisrannasta ja painunut pinnan alle. Häntä ei ole löydetty, pelastuslaitoksen sukeltajat etsivät miestä.

Tänään sunnuntaina löydettiin hukkuneena myös hieman yli 70-vuotias nainen Ristijärvellä Kainuussa. Juhannuspäivänä hukkui 30-vuotias mies Haminassa Onkamaanjärvellä. Ulkomaalaistaustainen mies oli joutunut veden varaan hänen veneensä kaaduttua.

Aattoillan vakavin onnettomuus sattui, kun keski-ikäinen mies ja kahdeksan vuoden ikäinen lapsi hukkuivat moottoriveneonnettomuudessa Luhangassa. Samana päivänä hukkui Saarijärvellä kalaan lähtenyt keski-ikäinen mies ja Hollolassa uimassa ollut iäkäs mies.

Myös Puumalassa hukkui aattona iäkäs mies uimareissullaan. Outokummussa taas hukkui kalassa ollut iäkäs mies.

Liikenteessä neljä uhria

Juhannusajan liikenne on vaatinut neljä kuolonuhria. Heistä kaksi kuoli jo aatonaattona. Onnettomuuksista toinen sattui Humppilassa ja toinen Hollolassa.

Hämeenlinnassa kuoli 16-vuotias poika ajettuaan mopolla valaisinpylvääseen. Kyydissä ollut 15-vuotias poika loukkaantui vakavasti.

Vihdissä kuoli 14-vuotias tyttö mönkijän ulosajossa.

Poliiseilla on pitänyt kiirettä

Erilaisten kuolinonnettomuuksien lisäksi poliisin juhannus on paikoin ollut kiireinen. Työtä ovat aiheuttaneet lukuisat rattijuopot, tappelunnujakat ja muut selvitystä vaatineet tehtävät.

Sunnuntaina poliisi alkoi piirittää taloa Pelkosenniemellä. Asunnossa on noin 30-vuotias mies, joka on ampunut useita laukauksia. Asunnossa ei ole muita ihmisiä.

Myös ylinopeustapauksia on ollut lukuisia. Pahimmillaan poliisin tutkaan on ajettu yli 180 kilometrin tuntinopeudella.

Miljoonavahingot tulipalosta Varpaisjärvellä

Varpaisjärvellä Kuopion pohjoispuolella paloi sunnuntain vastaisena yönä 12 asunnon rivitalo. Tiilirakenteisen talon katto paloi kokonaan ja kaikki asunnot tuhoutuivat asumiskelvottomiksi.

Ensimmäisten arvioiden mukaan vahingot nousevat miljoonaluokkaan. Kukaan ei loukkaantunut palossa, mutta asukkaat jouduttiin hätämajoittamaan sukulaisten, ystävien ja tuttavien luo.

Suosittelemme sinulle