Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Ranskan ympäriajossa tullaan tutkimaan laajasti epäkohtaa: "Ongelma on pahempi kuin doping"

Ranskalaislehti le Journal du Dimanche kertoo, että Ranskan ympäriajossa saatetaan käyttää piilotettuja moottoreita polkupyörissä.

Pyöräily yleiskuvaa
Kuva: EPA
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Ranskalaislehti le Journal du Dimanche kertoo, että tänä vuonna pyöräilyn Ranskan ympäriajossa tullaan tekemään laajoja tarkistuksia piilotettujen moottorien varalta.

Journal de Dimanche oli saanut haltuunsa tiedon, että moottoroitujen pyörien käyttöä on epäilty edellisissä Ranskan ympäriajoissa ja muissa pyöräilykilpailuissa.

– Ongelma on pahempi kuin doping. Pyöräilyn lähitulevaisuus on kiinni tästä, Ranskan urheiluministeri Thierry Baillard sanoo lehdelle.

– Käskyjeni alla tutkimuskeskukset ovat työskennelleet kovaa keksiäkseen parhaan tavan tapella tätä uhkaa vastaan.

Ranskan ympäriajossa tehdään tarkistuksia  piilotetuista moottoreista kolmella eri tavalla. Jo olemassa olevalla tavalla lähtö- ja maaliviivalla käytetään eduksi magneettista resonanssia. Lisäksi moottoripyörän sisällä oleva järjestelmä tutkii lämpötiloja polkupyörissä. Kolmannen järjestelmän tarjoaa Ranskan valtion armeijalähteet.

Moottoroidut pyörät nousivat isosti otsikoihin tammikuussa, kun belgialainen Femke Van den Driessche jäi kiinni moottorin kätkemisestä kulkupeliinsä pyöräilyn cyclo-crossin MM-kisoissa.

Ranskan ympäriajo alkaa heinäkuun 2. päivä ja kilpailu kestää 24. päivään saakka.

Otsikkoa päivitetty klo 13.45.

Suosittelemme sinulle