Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Yksi historian suurimmista jättipaukuista on valmis – Islanti sensaatiomaisesti Englannin ohi jatkoon

Piskuisen Islannin sankaritarina sai uuden ja uskomattoman luvun, kun Englanti kaatui EM-turnauksen neljännesvälierässä maalein 2-1. Islannin uroteko vie sen jo kahdeksan parhaan joukkoon ja on yksi arvokisahistorian suurimmista yllätyksistä. Katso ottelun kohokohdat kuvaa klikkaamalla!

Piskuisen Islannin sankaritarina sai uuden ja uskomattoman luvun, kun Englanti kaatui EM-turnauksen neljännesvälierässä maalein 2-1. Islannin uroteko vie sen jo kahdeksan parhaan joukkoon ja on yksi arvokisahistorian suurimmista yllätyksistä.
Arimo Laakkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Yle Urheilun jalkapallon EM-kisojen Kisaoppaasta löydät kaikki kisauutiset, turnausohjelman, lähetystiedot, suorat nettilähetykset ja kuumimmat videot.

Islannin uskomattoman hieno EM-turnaus sai jatkoa jättiyllätyksellä, kun ennakkosuosikki Englanti kaatui neljännesvälierässä maalein 2-1.

Islannin kollektiivinen ja upea esitys jätti Englannin lopulta varsin aseettomaksi, eikä sillä ollut koko toisella puoliajalla minkäänlaista hätää johtoasemassa.

Sensaatiomainen voitto ja Islannin eteneminen kahdeksan parhaan joukkoon menee historiaan yhtenä arvokisojen suurimmista yllätyksistä – suoritus painii samassa sarjassa Tanskan (1992) ja Kreikan (2004) Euroopan mestaruuksien rinnalla.

Otteluun saatiin todellinen salama-alku, kun pallo vietiin rangaistuspilkulle jo neljännellä minuutilla. Islannin maalivahti Hannes Halldorsson kaatoi Raheem Sterlingin, ja Englannin johtomaalin laukoi varmasti Wayne Rooney.

Englanti ehti kuitenkin nauttia johtoasemasta vain reilun minuutin, sillä Islanti vastasi heti upealla kuviolla. Kari Arnason jatkoi pitkän sivurajaheiton maalin eteen nousseelle Ragnar Sigurdssonille, joka latasi pallon läheltä sisään. Maalivahti Joe Hart oli voimaton topparin laukauksen edessä.

Katso 1-0- ja 1-1-maalit täältä!

Kymmenisen minuuttia tasoituksen jälkeen tullut johtomaali meni kuitenkin Hartin piikkiin. Kolbeinn Sigthorsson pääsi vetämään yllättävän vapaasti rangaistusalueen rajalta, mutta seuratasolla Manchester Cityssä pelaavan Hartin olisi pitänyt liimata pallo, joka lirui verkkoon englantilaisen alta. Katso osuma täältä.

Toisella jaksolla Englanti puski ja puski, mutta ei saanut luotua oikeastaan minkäänlaista painetta Islannin maalille. Näin Roy Hodgsonin työpaikka Englannin päävalmentajana on vaarassa, sillä putoaminen tässä vaiheessa on joukkueelle järkyttävä pettymys.

Islanti kohtaa sunnuntain (3.7.) puolivälierässä kisaisäntä Ranskan. Pudotuspelikaavioon pääset tästä.

Suosittelemme