Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Puolan epäonnensoturi sai tukea – ”Tämä ei ole yhden pelaajan syytä”

Puolan joukkue ei hylännyt Jakub Blaszczykowskia karmealla hetkellä.

Jakub Blaszczykowski pettyneenä.
Jakub Blaszczykowski epäonnistui rangaistuspotkukilpailussa. Kuva: EPA
Jonne Niemeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Portugalin ja Puolan välinen EM-jalkapallon puolivälieräottelu Marseillessa ratkesi vasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Puola hävisi pilkkukisan 3-5. Puolan epäonnen soturi oli keskikenttämies Jakub Blaszczykowski, joka epäonnistui rangaistuspotkukilpailun neljännellä kierroksella.

Puolan joukkue ei hylännyt Blaszczykowskia karmealla hetkellä, vaan joukkuetoverit rynnistivät keskikenttämiehen luo ottelun ratkettua.

- Me hävisimme joukkueena, tämä ei ole yhden pelaajan syytä, Puolan 1-0-johtoon vienyt tähtihyökkääjä Robert Lewandowski alleviivasi.

Puolan puolustaja Kamil Glik komppasi Lewandowskia.

- Sillä ei ole merkitystä, että Blaszczykowski ei saanut rangaistuspotkua sisään, sillä hän on edelleen hieno pelaaja ja hyvä ystävä. Hän pelasti meidät tässä turnauksessa monta kertaa, kun hän onnistui maalinteossa. Kerroimme tämän hänelle Glik sanoi. 

- Tämä ei ole urani pahin pettymys. Jalkapallo on sellaista, että joskus voi hävitä rankkareilla. Meidän täytyy pysyä positiivisina, sillä pelasimme tasapainoisen ottelun, Glik jatkoi.

Puolan maalivahti Wojciech Szczesny arveli, että kova paine koitui ehkä Blaszczykowskin kohtaloksi.

- Meillä oli fantastinen matka. Olemme pettyneitä, mutta voimme olla ylpeitä itsestämme. Olemme tehneet faneistamme ylpeitä. Tästä on hyvä jatkaa kehitystä, Szczesny sanaili.

Suosittelemme