Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Ilonen loistavassa vireessä - "Hyvä jatko eiliselle"

Mikko Ilonen on jaetulla kärkisijalla Euroopan kiertueella Ranskassa.

Mikko Ilonen kuvassa
Mikko Ilonen on loistavissa asemissa. Kuva: AOP
Yle Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Mikko Ilonen pelasi loistavan 68 lyönnin kierroksen golfin Euroopan kiertueen osakilpailussa Pariisissa. Ilonen alitti kolmella lyönnillä Le Golf National -kentän ihannetuloksen ja nousi taistelemaan kärkisijoista. Ilosen urakka alkoi torstaina 69 lyönnin kierroksella ja hyvä vire sai jatkoa perjantaina.

Tulos 68 merkitsi sitä, että Ilonen paransi toisena päivänä peräkkäin uransa parasta tulosta vaativalla pariisilaiskentällä. Hän teki perjantain kierroksella viisi birdieä ja kaksi bogia.

Ilosen kanssa ykkössijan jakavat perjantain jälkeen maailmanlistan kakkonen Pohjois-Irlannin Rory McIlroy, Thaimaan Thongchai Jaidee, Etelä-Afrikan Brandon Stone ja Etelä-Korean Jeunghun Wang.

- Kierros oli hyvä jatko eiliselle. Vaikka löin tiilyönnit minne sattuu, peli pysyi jotakuinkin kasassa koko reissun, Ilonen tiivisti päivän esityksensä.

Ilonen osui avauksillaan väylälle vain kolme kertaa (3/14), griiniosumia kertyi 14 ja putteriaan hän käytti 29 kertaa. Kahden jälkimmäisen tilaston saldo oli täsmälleen sama kuin torstaina.

- Puttaaminen on ollut toista viikkoa hyvällä tasolla, varsinkin pidemmät putit. Kun osuu palloon paremmin, nopeuksia on helpompi hallita, Ilonen jatkoi ja lähti keskittymään lauantaihin.

Mikko Korhonen ja Roope Kakko karsiutuivat jatkokierroksilta.

Suosittelemme sinulle