Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Asemiehet hyökkäsivät kahvilaan Bangladeshissa – mahdollisesti kymmeniä panttivankeja

Äärijärjestö Isis on sanonut olevansa iskun takana. Ilmeisesti suurin osa panttivangeista on ulkomaalaisia ja paikalta on mahdollisesti kuulunut räjähdyksiä. Poliisi valmistautuu aloittamaan operaation panttivankien vapauttamiseksi, mutta neuvottelee tällä hetkellä hyökkääjien kanssa.

Bangladeshin kartta jossa Dhaka
Kuva: Yle Uutisgrafiikka
Mikko Kuusisalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Tunnistamattomat asemiehet ovat hyökänneet kahvilaan Bangladeshin pääkaupungin Dhakan diplomaattialueella. Poliisi ja hyökkääjät ovat käyneet paikalla tulitaistelua.

Poliisi ja turvallisuusjoukot ovat sulkeneet alueen. BBC:n poliisilähteen mukaan ainakin viisi poliisia olisi loukkaantunut. Paikalliset tiedotusvälineet kertovat, että loukkaantuneita olisi jopa 30. Poliisi kertoo, että kaksi poliisia on kuollut.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan useita asemiehiä hyökkäsi paikallista aikaa perjantai-iltana kahvilaan, jonka sanotaan olevan ulkomaalaisten, diplomaattien ja keskiluokan perheiden suosiossa.

Bangladeshilaiset lehdet kertovat myös, että paikalla olisi kuulunut mahdollisesti useampiakin räjähdyksiä. Joidenkin tietojen mukaan hyökkääjät olisivat heittäneet pommeja poliiseja kohti.

Viranomaisten mukaan hyökkääjiä olisi kahdeksan tai yhdeksän.

Uutistoimisto Reuters kertoo, että äärijärjestö Isisiä lähellä oleva Amaq-uutistoimisto olisi sanonut Isisin olevan iskun tekijä. Amaq väittää, että yli 20 ihmistä olisi kuollut iskussa.

Useat panttivangeista ulkomaalaisia

Dhaka Tribune -lehden mukaan hyökkääjät olisivat ottaneet ainakin 20 panttivankia, heistä suurin osa olisi lehden tietojen mukaan ulkomaalaisia.Joidenkin vahvistamattomien tietojen mukaan panttivankeja saattaisi olla jopa huomattavasti enemmän. Bangladeshin poliisijohtajan mukaan kahvilassa panttivankina olevien joukossa olisi useita ulkomaalaisia, kertoo uutistoimisto Reuters.

Uutistoimisto AFP:n poliisilähteiden mukaan tuntematon määrä ihmisiä olisi edelleen sisällä kahvilassa, mutta poliisi ei tiennyt pidetäänkö heitä panttivankeina. Uutistoimisto AP:n poliisilähteiden mukaan kahvilassa on edelleen sivullisia, mutta lähde ei kertonut heidän määräänsä.

Uutistoimisto Reutersin poliisilähteiden mukaan kahvilan sisällä on ulkomaalaisia ja että poliisi valmistautuu aloittamaan operaation panttivankien vapauttamiseksi. Tällä hetkellä poliisi pyrkii neuvottelemaan hyökkääjien kanssa, jotta tilanne voitaisiin ratkaista rauhanomaisesti.

Ei ole tietoa, keitä hyökkääjät ovat, mutta BBC:n tietojen mukaan viranomaiset epäilevät, että kyse olisi islamistimilitanteista.

Ulkoministeriön mukaan yhdeksän suomalaista on tehnyt matkustusilmoituksen Dhakaan ja heille on tiedotettu tapahtumista. Ministeriöllä ei kuitenkaan ole tarkempaa tietoa alueella olevista suomalaisista. Suomella ei ole lähetystöä Bangladeshissa.

Suosittelemme