Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Miljoonat paukkuvat NHL:ssä – tässä yön ykkössiirrot

Perjantaina avautuneilla NHL:n siirtomarkkinoilla on jo ennätetty pistää rahaa haisemaan, kun muun muassa Mikkel Bödker, Andrew Ladd ja Frans Nielsen solmivat suuria sopimuksia.

Mikkel Bödker
Mikkel Bödker jatkaa uraansa San Josessa. Kuva: AOP
Otto Rönkä
Avaa Yle-sovelluksessa

Jääkiekon NHL:n siirtomarkkinat aukesivat perjantaina, ja useat seurat ja vapaat agentit ovat jatkaneet sopimusten tekoa yöllä ja lauantaiaamuna Suomen aikaa.

Yksi merkittävimmistä sopimuksista sorvattiin San Jose Sharksin ja tanskalaishyökkääjä Mikkel Bödkerin välillä. Kalifornialaisseuran hankintaa pidetään hyvänä diilinä, sillä neljän vuoden ja 16 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen 'cap hit', eli rasite palkkakattoon on vain 4 miljoonaa. Bödker siirtyy haipaitaan Coloradosta, jota ennen edusti pitkään Arizonaa.

New York Islanders hankki riveihinsä kokemusta solmimalla sopimukset kanadalaishyökkääjien Andrew Laddin ja Jason Chimeran kanssa. Chicagossa viime kauden kiekkoillut Ladd, 30, allekirjoitti peräti seitsemän vuoden mittaisen ja 38,5 miljoonan dollarin arvoisen pahvin. 37-vuotias Chimera saapuu puolestaan Washingtonista kahden vuoden sopimuksella. Palkkaa laitahyökkääjä pyytää 4,5 miljoonaa dollaria.

Laddin ohella viime yön rahakkaimpiin diileihin kuuluvat Milan Lucicin, Kyle Okposon, David Backesin sekä Frans Nielsenin sopparit.

Nielsen siirtyy New York Islandersista Detroit Red Wingsiin, jonka kanssa teki kuuden vuoten mittaisen ja 31,5 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.

Yle Urheilu seuraa NHL:n siirtomarkkinoita ja sopimuskuvioita.

Suosittelemme