Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Mikko Ilonen taistelee Ranskassa paikasta Open Championshipiin

Mikko Ilonen (69-68-75,-1) on Le Golf National- kentällä pelattavissa Ranskan avoimissa ennen viimeistä päivää sijaluvulla 13.

Mikko Ilonen
Kuva: EPA
Yle Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Kisaa neljän muun pelaajan kanssa kahden kierroksen jälkeen johtanut Ilonen aloitti lauantaina hyvin ollen neljän reiän jälkeen kierrostaan yhden alle.

Viides reikä pudotti hänet kärkipäästä. Ilosen avaus lensi pitkään heinään, jossa hän löi kahdesti päätyen toiselle puolelle väylää karheikkoon. Vasta kuudes lyönti tuli viheriölle, yhdellä putilla Ilosen korttiin merkittiin par-nelosella seitsemän lyöntiä.

Bogeja kertyi tämän jälkeen seitsemän seuraavan reiän aikana kolme. Päivän toisen ja viimeisen birdiensä Ilonen teki 13:lla.

Viheriöosumia Ilonen sai 11, kahtena aiempana päivän niitä kertyi 14+14.

Väyläosumissa Ilonen (6+3+7=16) on kaukana kärkimiesten takana. Thongchai Jaideen osumien määrä on 29.

Kierrostulos 75,+4 oli seitsemän lyöntiä heikompi kuin Ilosen pelikaverin Thongchai Jaideen, joka siirtyi kisan johtoon kahden lyönnin marginaalilla ennen Rory McIlroyta ja Jeunghun Wangia.

Ilosen mahdollisuudet voittoon ovat  langanlaihat, mutta hänellä on hyvä mahdollisuus lunastaa itselleen paikka Open Championshipiin.

Paikan saavat ne neljä parasta pelaajaa, joilla oikeutta ei vielä ole. Reunaehtona on myös se, että pelaajan pitää olla tuloslistalla 12 ensimmäisen joukossa.

Tasatilanteessa korkeammalla maailmanlistalla oleva pelaaja on edellä.

Ilosen edellä ennen sunnuntain kierrosta ovat Alex Noren (-3), Brandon Stone (-3) sekä Nicolas Colsaerts. Samassa tuloksessa paikasta taistelee Ilosen kanssa Tanskan konkari Anders Hansen (-1), jonka sijoitus maailmanlistalla on heikompi.

"Hatunnosto ranskalaisyleisölle"

- Oli makea päivä pelata. Jouduin maksamaan aika ison veron viitosen triplasta, mutta ei se tyystin matkaa tyssännyt. Löin kohtuullisen hyvin suurimman osan suorituksista ja säilytin vielä mahdollisuuden nousulle sunnuntaina. Viheriöillä en saanut sitä onnistumista, joka olisi kääntänyt tämän kierroksen toteutunutta paremmaksi, Ilonen luonnehti esitystään tiedotteessaan.

- Ranskalaisyleisö oli hyvin mukana kisassa, iso hatunnosto siitä heille. Pelikaverini Thongchai Jaidee teki virheettömän kierroksen, hänen kanssaan oli erittäin hyvä pelata”, Ilonen suitsutti 46-vuotiasta, 170-senttistä ja vain  63-kiloista thaimaalaista.

Ilonen lähtee päätöskierrokselleen kello 13.35 Suomen aikaa yhdessä Tanskan Anders Hansenin kanssa.

Suosittelemme sinulle