Hyppää sisältöön

Veikkaus haluaa tietää, kuka sen pelejä pelaa

Veikkauksen Olli Sarekosken mukaan yhtiö panostaa ongelmapelaamisen ennaltaehkäisyyn. Yksi keinoista on tunnistautumista vaativan pelaamisen lisääminen. Lisävarojen ohjaaminen peliriippuvaisten hoitoon on hänen mukaansa valtio-omistajan käsissä.

Olli Sarekoski
Veikkauksen toimitusjohtajan Olli Sarekosken tulot jäivät vuonna 2018 alle 400 000 euron. Kuva: Yle
Mikko Sauli

Tuleva Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski kertoo, ettei Veikkaus ole oma-aloitteisesti panostamassa tuottojaan peliriippuvaisten hoitoon. Sen sijaan yhtiö satsaa ennaltaehkäisyyn.

– Se, mitä me voimme tehdä, on ennaltaehkäisevä työ omassa toiminnassamme. Rahojen ohjaaminen on omistajan päätös, keskiviikon A-studiossa vieraillut Sarekoski sanoo.

Veikkauksella on Sarekosken mukaan lähes kaksi miljoonaa rekisteröitynyttä asiakasta. Heidän pelaamistaan yhtiön myös seuraa.

– Meillä on kaikki heidän pelaamisensa ja data olemassa. Meillä on järjestelmä, joka skannaa kokoajan potentiaalisia riskipelaajia. Me seuraamme viikko- ja kuukausitasolla, miten toimintamme vaikuttaa riskiryhmän kokoon.

Ei pakollista tunnistautumista peleihin

Peliriippuvaisten parissa työskentelevät järjestöt ovat tarjoilleet ratkaisuksi ongelmapelaamiseen pakollista tunnistautumista. Sarekosken mukaan tunnistautumista lisätään, mutta pakollisuuteen hän suhtautuu varauksella.

– Tulemme panostamaan voimakkaasti tunnistautuneen pelaamisen kasvattamisen, minkä kautta meillä on uutta välineistöä pelaajille oman pelaamisen seuraamiseen ja hallintaan.

– En kannata siirtymistä pakollisen tunnistautumisen malliin. Syy on se, että Ruotsissa ja Norjassa, joissa näin on tehty, satunnainen pelaaminen on jäänyt pois.

Pelit poikki kerralla

Peliyhtiöiden yhdistymisessä Sarekoski näkee muitakin mahdollisuuksia ongelmapelaamisen suitsemiseksi.

– Myös pelaamisen estot, jotka nyt pitää tehdä kolmeen eri paikkaan, voi tehdä yhdellä napin painalluksella.

Nykyiset peliyhtiöt Veikkaus, Raha-automaattiyhdistys ja Fintoto yhdistyvät yhdeksi Veikkaus-nimiseksi yhtiöksi vuoden 2017 alussa. Sarekoski valittiin uuden yhtiön toimitusjohtajaksi viime viikolla.

Nykyisten yhtiöiden yhteenlaskettu tuotto on vuositasolla noin 1,7 miljardia euroa.

Suosittelemme sinulle