Hyppää sisältöön

Kikyn seuraus: Metalliduunari on ensi vuonna yritykselle 700 euroa halvempi

Vuonna 2020 keskituloinen metallityöntekijä maksaa työnantajalle vuosittain 1 183 euroa vähemmän, jos hänen palkkansa pysyy samana. Kilpailukykysopimus siirtää työnantajakuluja työntekijöiden maksettavaksi. Näin yritysten kilpailukykyedellytykset paranevat. Sen sijaan työntekijän käteen jäävä raha pienenee, jos veroaste pysyy samana.

Kuva: Tommi Parkkinen/Yle

Kilpailukykysopimus laski työnantajan työttömyysvakuutusmaksua, työeläkemaksua ja sosiaaliturvamaksua. Kyse on rahoista, jonka työnantaja maksaa bruttopalkan päälle osana sosiaaliturvaa.

Yle lasketutti eri versioita yhden ihmisen palkkaamisen kuluista ennen ja jälkeen kilpailukykysopimuksen. Oletuksina oli kaikissa tapauksissa, että ihminen asuu pääkaupunkiseudulla, on töissä metallialalla, hänellä on perusvähennykset, kuuluu kirkkoon, on ammattiliiton jäsen ja nettopalkkaa pitää jäädä käteen 2 500 euroa. Bruttopalkka on tuolloin noin 3 600 euroa. Kikyn hyötyä laskiessamme käytämme lähtökohtana tätä 3 600 euron kuukausipalkkaa.

Palkkaamisen kokonaiskustannukset

Veronmaksajien keskusliitto laski ennen kiky-sopimuksen syntymistä, että tuollainen nettopalkka maksaa yritykselle 4 490,24 euroa.

Summassa ovat mukana keskimääräiset työnantajamaksut ja verot. Laskelmaan on huomioita työttömyysvakuutusmaksu, TyEL-maksu, sairausvakuutusmaksu ja tapaturmavakuutusmaksu sekä ryhmähenkivakuutusmaksu.

Työntekijä, jonka bruttopalkka on 3 600 euroa, tulee 57 euroa halvemmaksi kuussa.

Yrittäjät laskivat saman kaavan mukaan työntekijän noin 2 500 euron nettopalkan kokonaiskuluiksi kuukaudessa 4 924 euroa. Summa sisältää lomakorvausrahan, kaikki sivukulut ja työterveyshuollon kustannukset. Laskelmassa ei ole mukana sairausajan palkkoja eikä sairausajan sijaisen palkkaamisesta aiheutuneita kustannuksia tai vapaaehtoisia henkilöstökuluja.

Todellisuudessa 4 500 euroa riittää vain puoliväliin

Työntekijän palkkaamiseksi tarvittava rahamäärä on todellisuudessa kuitenkin selvästi bruttomenoa suurempi. Summa voi nousta jopa yli kaksinkertaiseksi.

Sekä veronmaksajien ja yrittäjien laskelmaan pitää ensin lisätä 24 prosenttia arvonlisäveroa. Yrityksen siis pitää myydä ensin jotain, että se saa kerättyä bruttopalkan mukaisen summan rahaa. 4 500 euroon 24 prosenttia veroa tekee 1 080 euroa lisää. Yrittäjien summaan lisäys on 1 181 euroa.

50 hengen yritykselle säästö on 60 525 euroa vuodessa.

Arvonlisävero on kuitenkin vain eräänlainen kierrätys. Sen yritys voi vähentää ostoistaan, mutta silti se pitää ensin kerätä.

Lisäksi palkkaukseen pitää laskea muut kulut. Käytännössä se tarkoittaa tilakuluja, välinekuluja, yrityksen veroja, yrityksen voittorahoja ja rahaa investointeihin.

Näin 2 500 euron nettopalkan maksaminen voi edellyttää yritykseltä kuukausittain noin 9 000 euron, jopa 9 500 euron rahamäärän keräämistä.

Kiky halpuutti metallityöntekijää 57€/kk

Kilpailukykysopimus laskee työnantajan sosiaalivakuutusmaksuja eri summilla neljänä vuonna peräkkäin. Elinkeinoelämän keskusliiton laskelmien mukaan vuonna 2017 alennus on 1,59 prosenttia.

Esimerkkitapauksemme metallityöntekijä, jonka bruttopalkka on 3 600 euroa, tulee näin työnantajalleen kuukausittain 57 euroa 24 senttiä halvemmaksi. Vuodessa se tarkoittaa lomarahoineen 715,50 euron alennusta työnantajalle.

Yritykselle, jossa on 50 samanlaista työntekijää, tämä merkitsee ensimmäisenä vuonna 35 775 euron säästöä. Tämän yritys voi käyttää haluamallaan tavalla, kilpailukykysopimuksen tavoitteiden mukaan yrityksen kilpailukyvyn parantamiseen.

Vuonna 2019 työnantajamaksujen ale on korkeimmillaan.

Palvelualan yrityksille isoin hyöty

Yrityksissä, joiden menoista iso osa menee palkkoihin, suhteellinen vaikutus kilpailukykyyn on merkittävämpi kuin sellaisissa, joissa tuotannon tekevät koneet. Hyötyjiä ovat esimerkiksi palvelualojen yritykset.

– Yrityksissä, joiden kustannuksista suuri osa menee palkkoihin, kikyn vaikutus kilpailukykyyn on suhteellisesti merkittävämpi kuin yrityksissä, joissa palkkojen osuus kuluista on pieni, kertoo EK:n johtava asiantuntija Vesa Rantahalvari.

Esimerkiksi teollisuudessa kikyn suhteellinen hyöty työnantajalle jää pienemmäksi.

Alen loppurysäys eli 60 000 euron säästö

Ensi vuoden jälkeen työnantajamaksut laskevat entisestään. Vuonna 2018 alennus verrattuna nykyiseen on jo 2,25 prosenttia, mikä tarkoittaa saman 3 600 euroa bruttona tienaavan metallityöntekijän työnantajalle 81 euroa matalampaa menoerää joka kuussa.

Vuonna 2019 kikyn alennus työnantajamaksuihin on korkeimmillaan, 2,69 prosenttia. Tuolloin työnantajan saama alennus samasta metallityöntekijästä on nykytasoon verrattuna lähes sata euroa (96,84€) kuussa.

Vuodessa tämä tarkoittaa 1 210:tä euroa matalampia kuluja. Esimerkkitapauksemme 50 hengen yritykselle säästö on 60 525 euroa vuodessa.

Vuodesta 2020 eteenpäin alennus nykyiseen verrattuna on kilpailukykysopimuksessa hiukan pienempi eli 2,63 prosenttia bruttopalkasta.

Näin ollen hinta yhdestä 3 600 euroa bruttona tienaavasta työntekijästä on laskenut vuonna 2019 Veronmaksajien arvioimasta 4 490,24 eurosta kuussa laskenut kikyn ansiosta hieman alle 4 400 euroon (4 393,40 euroa).

Suosittelemme sinulle