Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Maksuvaikeudet toivat ruuhkaa ulosottovirastoon – Pirkanmaalla pakkomyydään asuntoja

Yhä useampi menettää kotinsa maksuvaikeuksien vuoksi. Esimerkiksi Pirkanmaalla maksuvaikeuksista johtuva kiinteistöjen ja asunto-osakkeiden pakkomyynti on kasvussa.

ulosotto-lainsäädäntö opus
Kuva: Aukusti Vatanen / Yle
Eveliina Niskanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Maksuvaikeuksista johtuva arvo-omaisuuden realisointi on kovassa kasvussa.

Esimerkiksi Pirkanmaalla kiinteistöjen ja asunto-osakkeiden pakkomyynti on lisääntynyt. Tänä vuonna Pirkanmaan ulosottovirastossa on toteutunut yli sata tällaista ulosottomyyntiä, kun koko viime vuoden aikana 150 kiinteistöä tai asunto-osaketta meni myyntiin pakon edessä.

– Tänä vuonna on ollut vilkasta, ja voidaan arvioida, että koko vuoden myynnit lisääntyvät melko paljon viime vuoteen verrattuna, kertoo johtava kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö Pirkanmaan ulosottovirastosta.

Kivistön mukaan myydyt asunnot ovat olleet omistajiensa omassa asuinkäytössä. Myyntiin on päädytty siksi, että pankkilainoja ei ole pystytty hoitamaan.

– Omaisuutta, ja nimenomaan arvokasta, joudutaan realisoimaan.

Myös irtaimistoa on jouduttu kauppaamaan alkuvuoden aikana paljon. Heinäkuun alkuun mennessä irtaimen omaisuuden pakkokauppoja on tehty 39 kappaletta. Vuonna 2015 Pirkanmaan ulosottovirastossa tehtiin 46 irtaimiston ulosottomyyntiä.

Kihlakunnanvouti Kivistön mukaan myyntien kasvu on näkynyt Pirkanmaan ulosottovirastossa ruuhkana. Kauppoja on myös syntynyt, ja velkojille tilitettävä rahamäärä on kasvanut viime kesästä, toteaa Kivistö.

Suosittelemme sinulle