Hyppää sisältöön

Miksi saksalainen keihäsmies kukoistaa? "Syömme, syömme ja syömme"

Boris Öbergföllin mukaan saksalaisen keihäänheiton uusi tuleminen alkoi vuonna 2008. Torstain keihäsfinaalin suurin suosikki on maailman kärkimies, saksalaisnuorukainen Thomas Röhler.

Thomas Röhler Kuva: EPA

Yleisurheilun EM-kisat suorana TV2:ssa ja Yle Puheessa. Katso kisaohjelma ja lähetysajat tästä.

AMSTERDAM. - Syödään, syödään ja syödään. Kyllä sinä tiedät, Boris Öbergföll totesi nauraen Andreas Thorkildsenille, joka tiedusteli Saksan keihäsmenestyksen syitä.

Öbergföll, joka tunnetaan urheilumaailmassa paremmin nimellä Boris Henry, työskentelee nykyisin Saksan keihäsmaajoukkueen valmentajana.

Kolmen arvokisamitalin mies on todellakin oikea mies kertomaan, miksi Saksa on taas keihäänheiton mahtimaita.

- Me olemme työskennelleet erittäin laadukkaasti vuodesta 2008 lähtien. Nuori sukupolvi on kasvanut Thomas Röhlerin johdolla, Öbergföll kommentoi Yle Urheilulle.

- Lisäksi meillä on kolmesta neljään urheilijaa kehittymässä todella nopeasti ja vahvasti. Maajoukkuevalmentajamme tekevät ilmeisesti hyvää työtä.

Keskiviikon karsinta aiheutti Öbergföllille kuitenkin ristiriitaisia tunteita. Röhler eteni odotetusti avausheitollaan jatkoon, mutta kovakuntoiset Johannes Vetter ja Lars Hamann karsiutuivat.

- Johannes oli todella huono. Hän tuli tänne 88 metrin heiton kanssa. Nyt hän alisuoritti ja olen todella pettynyt, Öbergföll harmitteli.

Mitä valmentaja odottaa finaalissa Saksan suurimmalta tähdeltä, 24-vuotiaalta Röhleriltä?

- Mitä voin sanoa Thomasista? Hän on heittänyt yli 91-metrisiä, jotka puhuvat puolestaan, hän summasi hymyillen.

Keihäänheiton loppukilpailu TV2:ssa, Yle Areenassa ja Yle Puheessa kello 19.35 alkaen.

Suosittelemme sinulle