Hyppää sisältöön

Uudesta Pokémon-pelistä jättihitti – Nintendon markkina-arvo hyppäsi yli 6 miljardia euroa

Nintendon osake oli maanantaina 24,5 prosentin nousukiidossa. Kurssiloikka oli suurin sitten vuoden 1983, jolloin japanilaisyhtiö toi markkinoille legendaarisen 8-bittisen NES-pelikonsolinsa.

Kuva: Nintendo

Viime viikolla julkaistu Pokémon Go -pelisovellus on sysännyt Nintendon osakekurssin jyrkkään nousuun, kertovat muun muassa brittiviestimet BBC (siirryt toiseen palveluun) ja The Guardian (siirryt toiseen palveluun).

Japanilaisyhtiön osakekurssi harppasi maanantaina 24,5 prosenttia Tokion pörssissä. Jo perjantaina osake oli kallistunut vajaat kymmenen prosenttia.

Kaikkiaan Nintendon osakekurssi on kohonnut kahden pörssipäivän aikana 36 prosenttia. Samalla yhtiön markkina-arvo on noussut 718 miljardia jeniä eli noin 6,4 miljardia euroa.

Japanilaisen Satoshi Tajirin luomat Pokémon-hahmot ovat seikkailleet 1990-luvun puolivälistä lähtien muun muassa videopeleissä, animaatiosarjassa ja keräilykorttipelissä.

Pokémon Go -mobiilipelissä käyttäjät voivat napata ja kouluttaa reaalimaailmassa näyttäytyviä Pokémon-hahmoja älypuhelimensa kameran avulla. Sovellus on ilmainen, mutta sen käyttäjät voivat halutessaan ostaa esimerkiksi ylimääräisiä poképalloja ja muita ominaisuuksia.

Pokémon Go on julkaistu virallisesti vasta Yhdysvalloissa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa, mutta miljoonat käyttäjät ovat jo ladanneet pelin. Yhdysvalloissa peli kohosi heti suosituimmaksi ilmaissovellukseksi.

Nintendo ei ole itse kehittänyt Pokémon Go -peliä, mutta yhtiö omistaa 33 prosenttia Pokémon-hahmoja lisensoivasta The Pokémon Companysta sekä osuuden Pokémon Go -pelin kehittäneestä Niantic-yhtiöstä.

Suosittelemme sinulle