Hyppää sisältöön

Puruveden vuosisatoja vanha talvinuottaus ikuistetaan dokumenttifilmiksi

Puruveden ainutlaatuisesta talvinuottauksesta ja ammattikalastajien työstä on tekeillä pitkä dokumenttielokuva. Sen takana on luontofilmeistään tunnettu amerikkalainen tuotantoyhtiö ja Puruveden ammattikalastajat, joilta on juuri ilmestynyt uusi video.

Kuva tulevasta Puruveden talvinuottauksesta kertovasta dokumenttielokuvasta. Kuva: PrettyGoodProductions

Pohjois-Karjalan ja Etelä-Savon rajoilla kulkevalla Puruvedellä on harjoitettu ammattimaista talvinuottausta vuosisatojen ajan. Kunniakas perinne ja ammattikalastajien työ halutaan tehdä tutuksi pitkän dokumenttielokuvan avulla.

Filmiä varten on tehty kuvauksia keväästä 2015 lähtien, ja materiaalia on kasassa jo noin kolmenkymmenen tunnin verran.

Dokumentin tuottaa amerikkalainen PrettyGoodProductions - yhtiö, joka vastasi muun muassa Kontiolahden Selkiellä tehdystä Jukajoki -elokuvasta.

Dokumenttielokuvan kuvauksia on tehty myös jään alla. Kuva: PrettyGoodProductions

Filmin budjetti on noin 25 000 euroa, johon Kesälahden ammattikalastajat hakevat parhaillaan rahoittajia. Dokumentti valmistunee ensi talvena.

Dokumentti välittää myös viestiä siitä, että ammattikalastus on tehokas keino pitää Puruvesi kirkkaana ja puhtaana.

Kesälahden ammattikalastajat ovat juuri julkaisseet uuden videon (siirryt toiseen palveluun) työstään ja talvinuottauksesta.

Videossa on mukana muun muassa historiallista materiaalia talvinuottauksesta 1930-luvun Rymättylästä ja 1964 Puruvedeltä.

Suosittelemme sinulle