Hyppää sisältöön

Toinen musta laatikko toi lisävahvistuksen: Mereen syöksyneessä egyptiläiskoneessa tulipalo

Tutkijat ovat saaneet selvitettyä toukokuussa Välimereen pudonneen matkustajakoneen toisenkin mustan laatikon sisältöä. Ohjaamossa olleen laitteen äänitykset vahvistavat aiempia tietoja siitä, että koneessa oli jonkinlainen tulipalo ennen sen putoamista.

Toinen EgyptAirin mustista laatikoista kuvattuna 17.6. 2016. Kuva: EPA/CIVIL AVIATION MINISTRY
Raisa Autio

EgyptAirin mereen pudonneen matkustajalentokoneen toisen mustan laatikon äänitteessä kuuluu sana "tuli", kertoo Egyptin johtama onnettomuustutkintaryhmä.

Nyt tutkittu musta laatikko oli koneen ohjaamossa ja nauhoitti keskusteluja. Äänite vahvistaa sen, mitä aiemmissa tutkimuksissa on tullut esiin. Koneesta oli ennen sen putoamista saatu viestejä, jotka kertoivat savusta. Myös aiemmin tutkitun mustan laatikon tiedot viittasivat savuun koneessa ja lisäksi merestä löytyneissä hylyn osissa oli merkkejä palosta.

Tutkijoiden mukaan vieläkään ei ole saatu selville, missä ja miksi palo syttyi koneessa. Aiemmin tutkitun mustan laatikon palohälytyksiä koskevat tiedot viittasivat savuun wc-tiloissa ja lentokone-elektroniikkaa sisältävissä tiloissa.

EgyptAirin kone oli matkalla Pariisista Kairoon 19. toukokuuta, kun se putosi Välimereen. Kaikki 66 koneessa ollutta ihmistä kuolivat.

Suosittelemme sinulle