Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Rio-pomo pitää golfareiden zika-pelkoa vain tekosyynä – "Zika on pahempi Floridassa kuin Brasiliassa"

Useat golfin miespuoliset huippunimet ovat jättäytyneet pois Rion olympiakisoista. Pelaajat ovat vedonneet zika-virukseen, mutta kisajärjestäjät eivät usko tähän.

Jordan Spieth
Jordan Spieth jättää Rion olympiakisat väliin. Kuva: EPA
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Rory McIlroy, Jason Day, Dustin Johnson, Jordan Spieth… Golfin huippunimi toisensa jälkeen on ilmoittanut, ettei osallistu Rion olympiakisoihin. Pelaajat ovat ilmoittaneet, etteivät halua riskeerata terveyttään zika-viruksen takia, mutta kisajärjestäjät pitävät pelaajien puheita hölynpölynä.

- He yrittävät syyttää zikaa, mutta media on jo osoittanut, etteivät he tule, koska kisoissa ei ole rahapalkintoja, Rion järjestelykomitean johtaja Carlos Nuzman totesi uutistoimisto AP:n mukaan.

- Zika on pahempi Floridassa kuin Brasiliassa, ja silti pelaajat pelaavat Floridassa.

Huippupelaajien poissaolo saattaa vaikuttaa lajin tulevaisuuteen olympiakisoissa, vaikka se saatiin vasta lajivalikoimaan takaisin yli sadan vuoden tauon jälkeen. Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) puheenjohtaja Thomas Bach ei ole katsonut poissaoloja hyvällä silmällä. Laji on mukana ainakin Tokion olympiakisoissa vuonna 2020, mutta tilannetta tarkastellaan sen jälkeen uudelleen.

Osa golfareista on tosin vedonnut myös Brasilian turvallisuuteen eikä Nizzan terroristi-isku ole tätä puolta helpottanut. Rion pormestari Eduardo Paes onkin varoittanut, että kisaturistit saavat varautua olympialaisten aikaan tiukentuneisiin turvallisuusmääräyksiin.

Suosittelemme sinulle