Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Rocklegenda Guns N' Rosesilla mutka matkassa – vaikeuksissa Kanadan rajalla

Laulaja Axl Rose kertoi, että tullimiehet pysäyttivät yhtyeen sen jälkeen kun oli ilmennyt, että heillä oli hallussaan ase.

Axl Rose mustalierisessä hatussaan keltaisenoranssia taustaa vasten.
Guns N' Roses -yhtyeen Axl Rose Chilessä järjestetyssä konsertissa vuonna 2011. Kuva: Felipe Trueba / EPA
Marika Kataja-Lian
Avaa Yle-sovelluksessa

Rockin eläväksi legendaksi muodostunut Guns N' Roses -yhtye joutui vaikeuksiin Kanadan rajalla viikonloppuna. Yhtyeen laulajaksi palannut Axl Rose kertoi, että tullimiehet pysäyttivät yhtyeen sen jälkeen kun oli ilmennyt, että heillä oli hallussaan ase.

– Joo, meiltä löytyi ase, Axl Rose sanoi Torontossa yhteyeen keikan yhteydessä.

Rose ei täsmentänyt, millainen ase oli kyseessä. Hän korosti myös, että ase ei kuulunut kenellekään yhtyeen jäsenelle.

Kanadan aselait ovat huomattavasti tiukemmat kuin Yhdysvalloissa.

– Meitä ei varsinaisesti pidätetty. Meidät otettiin vähäksi aikaa kiinni, laulaja jatkoi lisäten, että Kanadan tullivirkailijat olivat "hyvin ystävällisiä" tapauksessa.

– He olivat hyvin ymmärtäväisiä. Tiedättehän, sellaista sattuu – sitä voi unohtaa, että on mukana ase, hän jatkoi ennen kuin aloitti Out Ta Get Me - kappaleen.

Rosen kommentit kuultiin nettivideolla, jonka yksi keikalla ollut fani oli postannut.

Yhtyeen kultakaudella 1980-luvun lopulla ja 1990-luvun alussa yhtyeen käytös herätti tuon tuosta uutisotsikoita. Guns N' Rosesilla oli useampia kahnauksia viranomaisten kanssa.

Yhdysvaltoja, Kanadaa ja Latinalaista Amerikkaa kiertävä kiertue on ensimmäinen kerta, kun Axl Rose ja kitaristi Slash ovat soittaneet yhdessä sitten 1993 välirikon. Kiertue on tähän mennessä sujunut ilman minkäänlaisia välikohtauksia.

Guns N' Roses nousi kuuluisuuteen 1987 esikoislevyllään Appetite for Destruction, joka kantaa yhä kaikkien aikojen myydyimmän esikoislevyn titteliä.

Suosittelemme