Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Peli-ilmiö voi kantaa kestosuosikiksi – "Pokémon Go tulee ehkä suositummaksi kuin geokätköily"

Pokémon Go on laittanut harvinaisen suuret joukot vaeltamaan kännykkä kädessä taskuhirviöiden metsästyksessä. Mediakasvattaja uskoo, ettei ainutlaatuinen joukkoilmiö laannu aivan heti. Se kestää, kunnes riittävän hyvä kilpailija tulee tilalle ja vie pelimaailmaa taas askeleen pidemmälle.

Nainen pelaa Pokémon Go -peliä.
Kuva: Nintendo
Katariina Poranen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kun pelistä syntyy hitti, ottaa sen alussa kokeiluun laaja joukko ihmisiä. Mitä pidemmälle peli etenee, sitä pienempi ydinpelaajakunta jatkaa pelaamista, sanoo mediakasvattaja Tommi Tossavainen.

– Suuri osa pelaajista karsiutuu yleensä melko nopeasti pois. Pokémon Gon tapauksessa pelaamaan jäävä ydinporukka on varmasti todella merkittävä.

Yksittäisen pelin parasta ennen -päivämäärää on vaikea arvioida. Se vaihtelee ilmiön mukaan.

Pokémon Golle Tossavainen ennakoi kuitenkin pitkäkestoista, vuosia kestävää ja laajaa suosiota. Siitä voi tulla jopa suurempi ilmiö kuin niin ikään gps-paikannukseen perustuvasta, suositusta geokätkeilystä.

– Pokémon Go tarjoaa muutakin kuin pelkän paketin löytymisen, Tossavainen vertaa.

Kaikenikäisten peli

Kiinnostavaa Pokémon Gon kohdalla on, että peli kiinnostaa kaikenikäisiä ja myös heitä, jotka eivät tavallisesti harrasta pelaamista.

Sen vetävyys perustuukin Tossavaisen mukaan yksinkertaisuuteen ja Pokémonin vahvaan, parinkymmenen vuoden takaa nostalgiaa huokuvaan brändiin.

– Peli on tarpeeksi helposti omaksuttavissa, ja retroudella voi olla iso merkitys sen suosioon.

Suosittelemme