Hyppää sisältöön

Päivän uutistärpit: Koiria raunioissa, ukkospilviä taivaalla

Norjassa muistellaan tänään viiden vuoden takaisia Oslon ja Utøyan iskuja, joissa kuoli 77 ihmistä. Kotimaassa jännitetään mediakonserni Alman alkuvuoden tulosta ja toivotetaan 500 kilometriä Oulusta Helsinkiin pyörätuolilla matkannut Marko Oinas perille Havis Amandan patsaalla.

Oulussa järjestetään rauniokoirien kansainvälinen harjoitteluleiri.
Oulussa järjestetään rauniokoirien kansainvälinen harjoitteluleiri. Kuva: Yle
Jussi Virkkunen

Clinton nimeää varapresidenttinsä

Yhdysvalloissa demokraattien presidenttiehdokkaan Hillary Clintonin odotetaan nimeävän varapresidenttiehdokkaansa. Ennakkoarvailuissa Clintonin on uumoiltu valitsevan suositun naispoliitikon Elizabeth Warrenin tai jonkun vaa'ankieliosavaltion suurmiehen.

Norjassa muistetaan Breivikin uhreja

Norjassa vietetään Oslon ja Utøya iskujen vuosipäivää. Muistotilaisuus alkaa Oslon hallituskorttelista, jossa muun muassa luetaan kaikkien iskuissa kuolleiden nimet. Pääministeri Erna Solberg avaa Utøyan saarella Suojapaikaksi (Hegnhuset) nimetyn rakennuksen. Suojapaikassa järjestetään näyttely viisi vuotta sitten tehdystä joukkosurmasta. Lisäksi se toimii demokratian ja sananvapauden oppikeskuksena. Anders Behrin Breivikin iskussa Osloon ja hyökkäyksessä Utøyan saarelle kuoli kaikkiaan 77 ihmistä.

Miten Almalla pötkii?

Ovatko mediatalot pääsemässä uuteen kasvuvauhtiin? Muun muassa Kauppalehteä, Iltalehteä ja Talouselämää julkaiseva Alma Media kertoo aamulla, miten sen alkuvuosi on sujunut. Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Alman liikevoitto kasvoi Iltalehden ja rekrytointipalvelun ansiosta. Viikko sitten puolestaan Sanoma yllätti sijoittajat iloisesti kertomalla tuloksensa odotettua paremmasta kehityksestä Suomen medialiiketoimintojen ansiosta.

Rauniokoirat harjoittelevat Oulussa

Oulussa on loppuviikon menossa rauniokoirien kansainvälinen harjoitusleiri. Leirille osallistuu 26 koirakkoa kotimaasta ja muualta. Suomessa on neljä luokiteltua rauniokoiraa, jotka ovat käytettävissä pelastustehtäviin ympäri maailmaa. Raunioilla kulkiessa koiran on tunnistettava, mistä se voi kulkea ja mitä raunion lohkareita pitää välttää.

500 km:n pyörätuolimatka päättyy Kauppatorille

Oululainen Marko Oinas lähti heinäkuun ensimmäisenä päivänä matkaamaan Oulusta Helsinkiin pyörätuolilla. Hänen rullausurakkansa päättyy huomenna perjantaina Havis Amandan patsaalle, noin kello 11. Matkaa on takana siis yli 500 kilometria reilun kolmen viikon aikana.

Pilviä, hellettä ja sadetta

Loppuviikon sääennuste lupaa pilvisyyttä ja mahdollisia sade- ja ukkoskuuroja. Ilma pysyy kuitenkin lämpimänä ja viikonloppuna päästään hellelukemiin. Hellesäästä huolimatta uv-säteilyn määrä ei kohoa korkeaksi.

Suosittelemme sinulle