Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

RKP:n Henriksson: Hallitus tekee Suomesta mahdollisimman epähoukuttelevan paikan

Hallituksen tekemät tiukennukset ulkomaalaislakiin ovat johtaneet epäinhimilliseen tilanteeseen, sanoo RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson. Samalla yhteiskunnallisen keskustelun taso on vajonnut.

Anna-Maja Henriksson
Anna-Maja Henriksson Kuva: Petteri Paalasmaa / AOP
Teemu Hallamaa
Avaa Yle-sovelluksessa

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson suitsii kovin sanoin hallituksen tekemiä tiukennuksia ulkomaalaislakiin. Henrikssonin mielestä hallitus toimii epäinhimillisesti kiristäessään vaatimuksia turvapaikan saamiseksi.

– Hallitus haluaa tehdä ja tekee Suomesta mahdollisimman epähoukuttelevan paikan, Henriksson sivaltaa.

Eduskunta hyväksyi ennen kesätauolle jäämistä tiukennukset ulkomaalaislakiin koskien perheenyhdistämistä. Tiukennukset yhdessä maahanmuuttoviraston uusien turvallisuustilannelinjausten kanssa ovat Henrikssonin mukaan johtaneet siihen, että yhä useampi turvapaikanhakija saa kielteisen päätöksen.

Henriksson ottaa tästä esimerkiksi mediassa viime päivinä esille nousseen tapauksen, jossa vainojen kohteeksi joutunut irakilaismies sai kielteisen turvapaikkapäätöksen.

– Tapaus osoittaa miten epäinhimillistä säännöstöstämme on tullut, Henriksson sanoo.

Kyse Suomen perusarvoista

Henriksson kertoo olevansa huolissaan maahanmuutosta käytävän yhteiskunnallisen keskustelun tasosta. Rasististen kommenttien lisääntyminen osoittaa, että inhimillisyys ja humanismi ovat kateissa suomalaisessa keskustelussa.

–  Kokoomuksen ja pääministeripuolue Keskustan on nyt syytä näyttää, että Perussuomalaiset eivät saa dominoida maamme ja hallituksen ulkomaalais- ja maahanmuuttopolitiikkaa, Henriksson vaatii.

RKP:n puheenjohtaja painottaa, että keskustelussa kyse on niin ihmisten kohtaloista kuin maamme perusarvoista.

Suosittelemme