Hyppää sisältöön

Salaperäinen Venäjä-mielinen radiokanava kertoo yllättäen lopettaneensa uutislähetykset

Tampereen alueella toimiva Venäjä-mielinen Love FM -radiokanava kertoo lopettavansa uutistoimintansa. Kanava aloitti lähetykset muutama päivä sitten. Kanavan taustoihin liittyy useita epäselviä seikkoja.

Venäjän uutisia -Facebook-sivu.
Kuva: Facebook / Yle Uutisgrafiikka
Jussi Virkkunen

Suomenkielinen, Venäjä-mielinen Love FM -radiokanava kertoo lopettavansa uutislähetyksensä. Kanava ilmoittaa asiasta Facebook-sivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

_Love FM Venäjän uutiset on joutunut lopettamaan radiolähetykset jatkuvan häiriköinnin ja painostuksen takia, _kanavan viestissä kirjoitetaan.

Yle kertoi tämän viikon torstaina, että kanava aloitti toimintansa heinäkuun loppupuolella. Jutussa kerrottiin, että Love FM keskittyy uutisissaan vahvasti Venäjään ja kertoo niitä Kremlin näkökulmasta siteeraten venäläisiä tiedotusvälineitä.

Ylen selvittelyssä ei löytynyt muun muassa selvää vastausta siihen, kuka on julkaisun päätoimittaja.

Suomessa kanavan taustoihin liittyvistä epäselvyyksistä ovat kirjoittaneet laajasti myös Iltalehti (siirryt toiseen palveluun)ja MTV (siirryt toiseen palveluun).

Kanava toimii Tampereen alueella, minkä lisäksi uutisia on voinut kuunnella internetissä.

Viestintävirasto on myöntänyt kanavalle toimiluvan. Luvan myöntäminen Viestintäviraston toimesta on hyvin tekninen toimenpide, sanoi Viestintäviraston erityisasiantuntija, lakimies Mari Österberg aiemmin tällä viikolla Ylelle.

– Lähetystoiminnan sisällöstä meillä ei ole minkäännäköistä harkintavaltaa tai -mahdollisuutta, Österberg kertoi.

Yle ei lauantaina tavoittanut radion edustajia kommentoimaan Facebook-kirjoitusta. Radiokanava etsii tällä hetkellä työntekijöitä työ- ja elinkeinoministeriön mol.fi-palvelussa. Työpaikkailmoituksessa mainittuun puhelinnumeroon ei lauantai-iltana vastattu.

Päivitys klo 19.31: Jutun otsikkoa täsmennetty. Kanava kertoo lopettavansa uutistuotantonsa.

Suosittelemme sinulle