Hyppää sisältöön

Ilves–Valencia-juhlapelin jälkipuheet: Miksi liput olivat kalliita?

Ilveksen 85-vuotisen uran juhlaottelua oli seuraamassa Ratinassa vain reilut 6 000 ihmistä. Syyksi on ehdotettu kallista lippujen hintaa. Tavallisille katsojille halvin lippu oli 34 euroa.

Ilveksen juhlaottelussa vähän väkeä Ratinan stadionilla
Kuva: Antti Eintola / Yle
Mari Siltanen

Valencian viimeinen edustaja lähti Suomesta maanantaina aamupäivällä, mutta lauantaisen juhlaottelun selvittely jatkuu vielä. Keskustelupalstoilla ja esimerkiksi Yle Tampereen sivuilla on edelleen ihmetelty vähäistä katsojamäärää.

Ilveksen ja Valencian peliä oli seuraamassa Ratinassa reilut 6 000 katsojaa. Maksimi olisi ollut 16 800.

– Olisi voinut olla enemmänkin yleisöä, mutta muuten ollaan ihan tyytyväisiä. Muut tavoitteet täyttyivät: saatiin hieno tapahtuma ja noin kova joukkue. Lisäksi saatiin Jussi Kujalalle komeat jäähyväiset ja yhteys avattua Valencian suuntaan, sanoo Ilves Edustus Oy:n toimitusjohtaja Toni Hevonkorpi.

Olisi voinut olla enemmänkin yleisöä, mutta muuten ollaan ihan tyytyväisiä.

Toni Hevonkorpi

Yhdeksi syyksi katsojakatoon on ehdotettu lippujen kovaa hintaa. Hinnoittelu ei ollut Ilveksen vastuulla, vaan tapahtumajärjestäjä Loud'n Live vastasi siitä.

– Olisi varmaan saatu enemmän väkeä, jos olisi ollut halvemmat liput, Hevonkorpi pohtii.

Valencian tuominen kallista

Halvimmillaan liput olivat tavallisille katsojille 34 euroa. Junioreille lippuja myytiin 20 euron hintaan ja muutkin jalkapalloharrastajat saivat lipun hieman halvemmalla. Lippujen hintoja voi verrata esimerkiksi samassa paikassa elokuussa järjestettävään Suomi–Ruotsi-maaotteluun, jonne päivän lippu maksaa halvimmillaan 9,50 euroa.

Yleisömäärä jäi kauas tapahtumajärjestäjänkin tavoitteista. Tapahtumajärjestäjä Egzon Delija sanoo ymmärtävänsä, ettei kaikilla ole varaa maksaa lipuista.

On haastavaa tulla noista lipunhinnoista alemmas.

Egzon Delija

Valencian tasoisen joukkueen tuominen Suomeen oli kuitenkin hänen mukaansa kallista. Kustannuksia Delija ei suostu tarkemmin kertomaan. Tapahtumajärjestäjällä on myös tavoite saada kulujen jälkeen voittoa, eikä lippujen hinnan alentamista myyntiaikana edes pohdittu.

– On haastavaa tulla noista lipunhinnoista alemmas. Lipun hinnan alentamisella olisi ollut suurempi vaikutus tapahtuman tulokseen kuin katsojamäärään.

Korjattu 1.8. klo 14:35 Manantaina lähti viimeinen edustaja, ei pelaaja.

Suosittelemme sinulle