Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Perussuomalaisten puheenjohtajatarjokas: Olisiko aika aloittaa lehdistön puhdistukset?

Suomen Sisun varapuheenjohtaja Riku Nevanpää on ilmoittautunut ehdolle perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Satakunnan perussuomalaisten hallituksessa istuva Nevanpää vaatii virkakunnan puhdistuksia ja kysyy, pitäisikö myös mediassa aloittaa puhdistukset.

Perussuomalaisten logo.
Kuva: Yle Uutisgrafiikka / Perussuomalaiset
Antti Laakso
Avaa Yle-sovelluksessa

Perussuomalaisten puheenjohtajaksi pyrkivä Suomen Sisun varapuheenjohtaja Riku Nevanpää vaatii kovia toimia Suomen tiedotusvälineitä ja virkamiehiä vastaan.

Satakunnan perussuomalaisten hallitukseen kuuluva Nevanpää on kirjoittanut kannanottoja Facebook-sivuilleen. Hänen pohdintansa pyörivät maahanmuuton ja turvapaikanhakijoiden sekä aiheesta tehtyjen lehtijuttujen ympärillä.

– Miksi Suomessa vihervasemmistolainen mädättäjä(tyhjän)toimittaja saa syyllityä vihapuheeseen, kiihottamiseen kansan ryhmää vastaa ja poliittiseen rasismiin? Miksi tällaisista aiheista vaietaan? Olisiko korkea aika aloittaa lehdistön puhdistukset? Nevanpää kirjoittaa. [Kirjoitusasu alkuperäinen.]

Nevanpää katsoo, että Suomessa on enemmän virkamiehiä kuin tuottavaa työtä tekeviä työntekijöitä. Tällä hän perustelee ehdotustaan puhdistuksista myös virkakunnassa. Hänen mielestään virkamiehet laativat Suomen kansaa orjuuttavia lakiehdotuksia.

Puolue tarvitsee uudistumista ja uuden johtajan, joka ei kumarra muuhun kuin oman kentän ja äänestäjien suuntaan.

Riku Nevanpää (ps.)

Haastaa Soinin

Riku Nevanpää ilmoittautui Facebookissa äskettäin mukaan perussuomalaisten puheenjohtajakisaan. Hän kertoo tavoitteekseen "isänmaallisen korjausliikkeen" ja katsoo, että perussuomalaiset ovat suostuneet hallitukseen, jonka ohjelma on sanahelinää.

– Puolue tarvitsee uudistumista ja uuden johtajan, johtajan joka ei kumarra muuhun kuin oman kentän ja äänestäjien suuntaan, Nevanpää kirjoittaa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei ole vielä kertonut, aikooko hän jatkaa puolueen puheenjohtajana. Soini on johtanut puoluettaan vuodesta 1997 lähtien ja nostanut puolueen marginaalista hallitukseen.

Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kertoo, että kuka tahansa puolueen jäsen voi asettua puheenjohtajaehdokkaaksi myös "lennossa" puoluekokouksessa.

– Kokouksessa sitten tarvitaan yksi henkilö, joka esittää, ja kaksi kannattajaa. Sen jälkeen pääsee mukaan äänestykseen, Slunga-Poutsalo sanoo.

Piirihallituksen jäsen

Facebook-sivuillaan Riku Nevanpää arvioi myös muun muassa, että vuoden 2001 syyskuun terrori-iskut Yhdysvalloissa olivat USA:n puolustusvoimain järjestämiä ja että jalkapallon pelaaminen pitäisi kieltää.

Potkupallo sitä, potkupallo tätä. Pallon potkinta pitäisi kieltää lailla.

Riku Nevanpää (ps.)

– Potkupallo sitä, potkupallo tätä. Pallon potkinta pitäisi kieltää lailla. Eurooppaa ravisuttelee vakava pakolaisongelma ja potkupallosta vaan puhutaan, Nevanpää kirjoittaa.

Viime aikoina Nevanpään hampaissa on ollut Pokemon Go -peli. Hän ihmettelee, että täysi-ikäisillä ihmisillä on aikaa pelata virtuaalipelejä.

Maahanmuuttoa ja islamia erittäin voimakassanaisesti kommentoiva Nevanpää joutui toimintansa takia taannoin hetkeksi syrjään perussuomalaisten piirihallituksesta. Nyttemmin hän on päässyt palaamaan takaisin kokouksiin.

Klo 14:04 lisätty puoluesihteerin kommentti siitä, miten puheenjohtajakisaan pääsee mukaan.

Suosittelemme