Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Kuinka katsot Rion olympialaisia netissä, tabletilla tai matkapuhelimella

Yle tarjoaa Rion kisoista ennennäkemättömän laajan palvelun. Kaikki kisoista tehtävä tv-tarjonta on mahdollista seurata suorina lähetyksinä. Osa lähetyksistä on myös suomeksi ja ruotsiksi selostettuja.

tablettikuva
Yle Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Ylen Rio Areenan suoria kisalähetyksiä on mahdollista katsoa niin tietokoneella, tabletilla kuin älypuhelimillakin. Kaikkiaan suoraa lähetystä on noin 3250 tuntia. Parhaimmillaan käynnissä on 36 yhtäaikaista lähetystä.

Suorien lähetysten lisäksi Rio Areenassa löytyvät kaikki kokonaiset lähetykset jälkikäteen katsottaviksi sekä huippuhetket kisoista.

Tableteille ja matkapuhelimille voi ladata oman applikaationsa App Storesta (iPhone ja iPad) ja Google Playsta (Android-puhelimet ja –tabletit). Windows Phone 10 -versio on julkaistu ja ladattavissa sovelluskaupasta tai oheisen linkin takaa.

Tabletilla ja matkapuhelimella Rio Areenan käyttämiseen tarvitset Yle Tunnuksen. Jos sinulla ei vielä ole Yle Tunnusta, voit luoda sen tästä. Lisää Yle tunnuksesta voit lukea tästä.

Windows-puhelimissa lajikohtaisissa suorissa lähetyksissä ei ole suomen- tai ruotsinkielistä selostusta. TV2:n ja Femin lähetys on suomeksi tai ruotsiksi.

Tietokoneille Rio Areena löytyy kisojen aikana Yle Urheilun kisaoppaasta ja Yle Areenasta. Palvelu on sekä suomeksi että ruotsiksi.

Siirry tästä kisaoppaaseen

Siirry tästä Rio Areenaan verkkoversioon

Kisaopasta ja Rio Areenan verkkoversiota voi käyttää myös ilman Yle Tunnusta.

Näin käytät Rio Areenaa

Palvelun etusivulta löytyy TV2:n, Femin ja Yle Puheen suorat lähetykset. TV-lähetykset on rajattu Suomeen. Yle Puheen lähetystä voi kuunnella myös Suomen ulkopuolella.

Vasemmasta yläkulmasta löytyy valikko (kolme vaakaviivaa), josta pääsee selaamaan koko Rio Areenan tarjontaa.

Etusivu: Paluu takaisin aloitusnäyttöön

Suorat: Täältä löytyvät kaikki käynnissä olevat tai kohta alkavat lähetykset. Käynnissä olevan lähetyksen kuvake on punainen, tulossa oleva sininen. Numero Suorat-sanan yhteydessä näyttää käynnissä olevien suorien lähetysten määrän.

**Ohjelma ja tulokset: **Tästä kohdasta löytyy kisojen koko ohjelma, tulospalvelu ja tv-lähetykset kyseisistä lajeista. Ohjelmaa voi selata päivä päivältä tai valita kalenterikuvakkeesta suoraan halutun päivän. Lähetys käynnistyy lajin perässä olevasta kolmiosta. Punainen väri kertoo suoran lähetyksen olevan käynnissä, sininen jo päättyneestä lähetyksestä ja harmaa tulevasta lähetyksestä.

**Lajit: **Tästä voit selata lajikohtaisia aikatauluja ja tuloksia. Aikatauluja voi selata joko päivä- tai lajikohtaisesti. Myös suorat ja arkistoidut lähetykset löytyvät täältä.

**Taustat: **Tähän on koottu videot lajiesittelyistä

Valokuvat: Tähän kootaan kuvatoimistojen valokuvia kisoista.

**Oma maani: **Tästä kohdasta voit valita, minkä maan urheilijoita haluat erityisesti seurata. Urheilijoiden tiedot tulevat suoraan Kansainvälisen olympiakomitean tietojärjestelmästä, jonka vuoksi ne ovat pääosin englanniksi.

**Uutiset: **Tähän kohtaan kerätään merkittävimmät uutiset sekä palvelua koskevat tiedotteet. Kattava uutispalvelu löytyy Rion Kisaoppaasta osoitteesta yle.fi/urheilu

Mitalit: Kisojen mitalitaulukko löytyy tästä. Voit järjestellä taulukon kultamitalien tai mitalien kokonaismäärän mukaan. Uutena on mielenkiintoinen jaottelu mitalimäärän suhteuttaminen maan väestömäärän mukaan. Kaikki jaottelut on mahdollista tehdä myös lajikohtaisesti.

Omat valinnat: Rio Areenan tabletti- ja puhelinsovelluksessa on mahdollista tilata muistutuksia liittyen tiettyyn urheilijaan, lajiin tai maahan. Tähän pääset kohdasta Push-viestit. Valitsemalla Push-viestit aktiiviseksi ja tämän jälkeen kirjoittamalla hakukenttään urheilijan, maan tai lajin nimen ja valitsemalla sen, saat muistutuksen laitteeseesi, kun kyseinen urheilija tai laji on alkamassa. Valitsemalla maaksi Suomen, saat ilmoituksen aina, kun suomalaisurheilija on kilpailemassa.

tabltettikuva

Soittimen toiminnot

Soittimessa voi valita tarjolla olevista selostuskielistä haluamansa. Valinta tapahtuu mikrofonikuvakkeesta. Lähetystä on mahdollista kuunnella myös ilman selostusta. Windows-puhelimissa lähetykset ovat joko englanniksi selostettuja tai ilman selostusta. Windows-puhelimissa suomen- tai ruotsinkielistä selostusvaihtoehtoa ei ole.

Videon voi pysäyttää pause-kuvakkeella ja käynnistää uudelleen play-kuvakkeella.

Suoraa lähetystä voi alkaa katsoa halutusta kohdasta heti vaikka lähetys ei olisi vielä loppunutkaan. Livetapahtumaa voi kelata taaksepäin kuvan alla olevasta liukupalkista katsoakseen haluamansa tilanteen uudestaan.

Tallennetussa lähetyksessä liukupalkista pystyy siirtymään myös eteenpäin. Liukupalkkiin tulevat lipuista voi siirtyä suoraan kyseisen maan urheilijan suoritukseen tai esimerkiksi jalkapallo-ottelussa maalin syntyhetkeen.

Ympyränuolilla voi siirtyä videossa 15 sekuntia eteen- tai taaksepäin.

Peilauskuvakkeella voi näytön peilata esim. Applet-TV:hen. Chromecast-ominaisuus ei ole vielä käytössä.

Jakokuvakkeella videon voi jakaa sosiaalisessa mediassa.

Kuvan yläpuolella olevasta Tilastot-kuvakkeesta tapahtumat tilastot saa näkyviin kuvan päälle.

Koskettamalla kuvaa, näyttö suurenee koko näytön kokoiseksi ja koskettamalla kuvaa uudestaan valinnat tulevat uudelleen näkyviin.

Vasemman yläkulman Nuolella pääset takaisin Suorat-sivulle valitsemaan toisen lähetyksen.

Perinteinen Yle Areena

Yle Areenassa on mahdollista käyttää samaa palvelua. Yle Areenan mobiilisovelluksissa ovat tarjolla televisiokanavien suorat lähetykset, mutta ylimääräiset kanavat ovat vain Rio Areena applikaatioissa.

Suosittelemme sinulle