Hyppää sisältöön

Kansan rakastamien kulttuurikohteiden suosio pitää

Jean Sibeliuksen Ainolassa, vierailee tänä vuonna 25 000 ihmistä. Myös Tuusulan Rantatiellä sijaitsevaan Halosenniemeen on tutustunut touko-heinäkuussa yli 14 000 kävijää.

Ainola, sibelius, hauta
Sibeliuksen hauta ainolassa Kuva: Yle/Pekka Mommo
Pekka Mommo

Tuusulanjärven kulttuurikohteiden suosio pitää. Kesän kävijämäärän perusteella Sibeliuksen kotimuseossa, Ainolassa, vierailee tänä vuonna 25 000 ihmistä. Myös Tuusulan Rantatiellä sijaitsevaan Halosenniemeen on tutustunut touko-heinäkuussa yli 14 000 kävijää.

Halosenniemessä on tänä kesänä esillä Pekka Halosen ja hänen aikalaisten taidetta. Tutkija Johanna Rinta-ahon mukaan palaute kesän näyttelystä on ollut erittäin hyvä.

Juhlavuosi kulutti paikkoja

Viime vuonna, Jean Sibeliuksen ja Pekka Halosen juhlavuonna, vieraili Ainolassa peräti 40 000 kävijää ja Halosenniemessä 30 000. Ainolan museojohtaja Hanne Selkokarin mukaan viime vuoden kävijäryntäys laittoi pienen kotimuseon lujille.

Matot kuluivat ja puutarhaan tuli uusia kulku-uria joita nyt koitamme kunnostaa entiselleen.

Hanne Selkokari

– Pieni kotimuseo oli kovilla. Matot kuluivat ja puutarhaan tuli uusia kulku-uria joita nyt koitamme kunnostaa entiselleen, Selkokari sanoo.

Ainola on Suomen kansainvälisimpiä museoita, siellä saa opastusta 18 eri kielellä.

– Emme tilastoi minkä maalaisia täällä käy, mutta opaslehtisten kulumisesta päätellen japanilaisia on paljon, Selkokari sanoo.

Suosittelemme sinulle