Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Suvi Teräsniska voitti Iskelmä-Finlandian

Tämänvuotinen Iskelmä-Finlandia jaettiin perjantaina Tapsan Tahdeilla Nokialla. Tunnustuksen sai Suvi Teräsniska.

Suvi Teräsniska
Suvi Teräsniska Kuva: Joni Haavisto / AOP
Heli Mansikka
Avaa Yle-sovelluksessa
Suvi Teräsniska poseeraa kuvaajalle kukkakimppu ja lasinen Tahti-pysti kädessään.
Suvi Teräsniska vastaanotti palkinnon perjantaina Nokialla. Kuva: Jussi Mansikka / Yle

Tämänvuotinen Iskelmä-Finlandia –palkinto jaettiin perjantaina Tapsan Tahtien yhteydessä iskelmälaulaja Suvi Teräsniskalle. Tunnustus kevyen musiikin eteen tehdystä työstä on arvoltaan 10 000 euroa ja sen myöntää Nokian kaupunki. Palkinto jaettiin 15. kerran.

Voittajavalinnan teki Turkka Malin johtama asiantuntijaraati. Raadin mukaan Suvi Teräsniska on yksi rakastetuimmista ja suosituimmista iskelmäesiintyjistä, ja hänen vaikutuksensa musiikillisten raja-aitojen kaatajana on ollut merkittävä.

– Suvi Teräsniska on osaltaan vaikuttanut merkittävästi siihen, että iskelmägenren raja-aidat ovat laventuneet ja iskelmä on saanut uusia kuulijoita myös nuoremmasta sukupolvesta. Teräsniska on osaltaan vaikuttanut vahvasti siihen, että iskelmästä on tullut coolia, raati toteaa valintaperusteissaan.

Suvi Teräsniskan ura alkoi, kun hän liki 10 vuotta sitten otti yhteyttä Yö-yhtyeen laulajaan Olli Lindholmiin. Teräsniskan toive oli päästä yhtyeen taustalaulajaksi. Toive toteutui ja ura sai kiitävän lähdön.

Teräsniskan esikoissinkku "Sanoja vaan" julkaistiin vuonna 2007. Seuraavana vuonna Teräsniska julkaisi debyyttilevynsä ”Särkyneiden sydänten tie”. Erityisesti albumin ”Hento kuiskaus” -kappaleen myötä laulajasta tuli koko kansan Suvi.

Suosittelemme sinulle