Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Jyväskylässä kerättiin 4000 euroa hyväntekeväisyyteen painimattoa kuluttamalla

Jyväskylän Fight Clubin järjestämä sparrimaraton järjestettiin jo kolmannen kerran. Tapahtumalla kerättiin jälleen varoja Keski-Suomen keskussairaalan lastenosastojen tuki ry:lle

lukkopainia Sparrimaraton-tapahtumassa
Kuva: Esko Pulliainen / Yle
Esko Pulliainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Jyväskylän Fight club -salilla leijui lauantaina paksu hien haju, kun yli 200 lukkopainin, potkunyrkkeilyn ja vapaaottelun ystävää kerääntyi ottamaan toisistaan mittaa - joskaan ei niin vakavalla naamalla.  Voitolla ja häviöllä ei niinkään ollut väliä, vaan tärkeintä oli että tatami oli kansoitettuna koko 12-tuntisen tapahtuman ajan.

Jo perinteeksi muodostuneen sparrimaratonin idea on yksinkertainen: kun kello pärähtää klo 10:00 aamulla ensimmäisen kerran, otellaan tatamilla ja kehässä viiden minuutin erissä aina iltakymmeneen saakka.

Samalla osallistujat kilvoittelevat keskenään siitä, kuka jaksaa ottaa eniten eriä. Parhaimmat jaksoivatkin nujuta tatamilla yli sadan sparrimatsin verran. Severi Nenonen otti yhteensä 117 erää, Petri Moilanen jaksoi 105 erää ja tapahtumaa järjestämässä ollut Hanna Hirvonen 101 erää.

– Sillä perusteella miten kipeä oma kroppa on, eivät satasen ylittäjät nuku viikkoon, kertoo tapahtumassa koordinaattorina toiminut Seppo Niemi.

Niemi itse otteli "vain" 47 erää, sillä lauantaina oli vielä ehdittävä häihin.

Tapahtuman päätarkoituksena oli kerätä rahaa Keski-Suomen keskussairaalan lastenosastoille. Osallistujat ja muut paikallaolijat raottivatkin kukkaronnuorejään yhteensä 4000 euron edestä.

Suosittelemme sinulle