Hyppää sisältöön

Pettynyt painonnostaja Anni Vuohijoki puristi rautaa liikaa

Vuohijoki myönsi, ettei koskaan ole ollut hermostuneempi kuin Rion painonnostokilpailussa.

Rion olympialaiset: Anni Vuohijoki: "En ole ikinä nähnyt itseäni noin hermostuneena"
Rion olympialaiset: Anni Vuohijoki: "En ole ikinä nähnyt itseäni noin hermostuneena"

– Puristin ihan liikaa sitä tankoa. Kaksi ensimmäistä nostoa meni siinä, Anni Vuohijoki vuodatti painonnostonsa päätteeksi tiistaina.

Anni Vuohijoen yhteistulos oli 192 kiloa, kun hän tempaisi 85 ja työsi 107. Suorituksella hän oli B-ryhmässään neljäntenä, kun kahdeksanhenkinen A-ryhmä on vielä kisaamatta.

– Haastava kilpailu. Oli tosi iso areena ja paljon yleisöä. Tykkään nostaa paineen alla ja ison yleisön edessä, mutta on aika iso juttu nostaa olympialaisissa. Se oli eri tilanne. En ole ikinä nähnyt itseäni noin hermostuneena kuin tänään.

Vuohijoki punnitsee jälkikäteen, että oli kova korotus yrittää 107 kilon työnnön jälkeen ladata kuusi kiloa lisää ja yrittää 113 kiloa. Se ei noussut.

– Se oli hyvä yritys. Oli vähän pakko pelata noin, koska viimeisellä nostolla sijoituksella ei ollut merkitystä, painonnostaja tuumii.

Ensimmäisenä nostettu tempauksen 85 kiloon jäänyt tulos oli turhan varovainen, joten Vuohijoki valitsi taktiikaksi kokeilla yhteisnoston tuloksen Suomen ennätystä. SE on 197.

– Ei ollut kauhean kaukana, Vuohijoki sanoo.

– Tiesin että on saumat 200, 204:ään ihan uskomattoman hyvänä päivänä.

Suosittelemme sinulle