Hyppää sisältöön

Suklaata ja sädehtimistä – Vuohijoki sulattelee olympia-ajatuksiaan

Jossittelua Anni Vuohijoen olympiareissun ympärillä on piisannut. Ulospäin niin Vuohijoki kuin päävalmentaja Mika Tiainen ovat saaneet suljettua valintamylläkän kuohut pois, tietoisesti.

Anni Vuohijoki. Kuva: Aki Lahtinen.
Sari Sirkkiä-Jarva

Kisaturistit bongaavat violettihiuksisen suomalaisurheilijan nopeasti. Painonnostaja Anni Vuohijoki on hakeutunut olympiaurakkansa jälkeen kisapuiston aurinkoon, repusta kaivettu suklaa uhkaa sulaa turisteille poseerattaessa.

- Aika iso puristus on takana. Pää on aika tyhjä, Vuohijoki kuvailee.

- Nyt lähden lataamaan akkuja ihan rauhassa.

Urheilijan äänessä on kuultavissa tunnemyrskyä, korvissa kimaltelevat korvakorut ovat varmasti ajatusta kirkkaammat. Kilpailun kulkukin vielä mietityttää. Vuohijoki aloitti tempauksen 85-kiloisilla raudoilla vaikka treenit ja tuntemukset olisivat mahdollistaneet suuremmankin aloituspainon.

Olympialaisissa haetaan nimenomaan sijoitusta ja se on voitava varmistaa. Varman päälle pelaamisen vaakakupissa ovat himoitut SE-lukemat.

- Olisi pitänyt noudattaa omaa taktiikkaa, lähteä siitä 89 kilosta.

- Nämä vaan ovat sellaiset kisat, että näissä ei lähdetä 89 kilosta. Minun oli pakko saada tulos, pakko saada sijoitus, Vuohijoki päättää jossittelun.

Jossittelua Vuohijoen olympiareissun ympärillä on piisannut. Ulospäin niin Vuohijoki kuin päävalmentaja Mika Tiainen ovat saaneet suljettua valintamylläkän kuohut pois, tietoisesti. Ajatukset on ollut pakko pitää Riossa, sanat on aseteltu varovasti. Vuohijoki on iloinnut kannustusviesteistä, hyvät kokemukset potkivat eteenpäin.

- Neljän vuoden päästä en tule tänne ysiä ja sataakymppiä tekemään. Minä toivon, että tulen olemaan se, joka tekee 100 ja 120, ja pystyy taistelemaan A-ryhmästä, Vuohijoki avaa tempauksen ja työnnön kilotavoitteitaan.

- Voimat minulla on siihen, mutta se vaatii älyttömästi duunia. Mutta minulla on neljä vuotta aikaa.

Suosittelemme sinulle