Hyppää sisältöön

Cannesin rannoilta kielletään musliminaisten burkini-uikkarit

Rannoilla saa oleskella ainoastaan uima-asuissa, jotka "kunnioittavat sekularismia", on Cannesin pormestari määrännyt.

Kaksi poliisia kävelee rantahiekalla ihmisten lomassa.
Poliisit partioivat Cannesin rannalla, jossa turvallisuustoimia lisättiin Nizzan terrori-iskun jälkeen. Kuva: Sebastian Nogier / EPA
Marija Skara

Cannesin pormesteri on kieltänyt kaupungin rannoilta musliminaisten burkini-uikkarit, kertoo uutistoimisto AFP. Musliminaisille suunnatuissa uima-asuissa on tyypillisesti pitkähihainen, hiukset peittävä tunika, jonka alle puetaan tiukahkot housut.

Pormestari David Lisnard määräsi, että rannoilla saa oleskella ainoastaan uima-asuissa, jotka ”kunnioittavat hyvää tapaa ja sekularismia", joita pidetään ranskalaisen yhteiskunnan peruspilareina.

– Ranta-asut, jotka ilmaisevat uskonnollisia kytköksiä, saattavat lisätä riskiä järjestyshäiriöille, erityisesti nyt kun Ranska ja palvonnan paikat ovat terrori-iskujen kohteita, todettiin pormestarin tiedotteessa.

Toinen Cannesin johtava virkamies pyrki selventämään pormestarin määräystä sanomalla, ettei tarkoitus ole kieltää uskonnollisten symbolien käyttöä rannalla vaan ainoastaan huomiota herättävien vaatteiden, jotka voivat viitata uskollisuuteen terrorijärjestöihin, joiden kanssa Ranska on sodassa.

Aiemmin tällä viikolla läheisessä Marseillen kaupungissa peruttiin vesipuistoon suunniteltu musliminaisten yksityinen tilaisuus.

Ranskassa musliminaisten burka- ja niqab-huntujen käyttö julkisella paikalla kiellettiin vuonna 2011. Uskonnollisten symbolien ja uskonnollisen vaatetuksen käyttäminen on kuitenkin sallittua.

Suosittelemme sinulle