Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Siuntion ja Helsingin välille lisää junavuoroja – Viikonloppuihin ei vieläkään helpotusta

Siuntion ja Helsingin välisen lähijunaliikenteen vuoroväli palautuu miltei ennalleen. Y-juna liikennöi arkisin kuusi vuoroa molempiin suuntiin maanantaista lähtien. Viikonloput on Siuntiossa edelleen pärjättävä ilman lähijunaliikennettä. Kunta havittelee myös viikonloppuvuoroja takaisin ja harkitsee HSL-jäsenyyttä.

Y-juna saapuu Siuntion juna-asemalle.
Kuva: Yle
Paula Tiainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Siuntion ja Helsingin välinen lähijunaliikenne palautuu miltei ennalleen maanantaina. Y-juna liikennöi arkisin kuusi vuoroa molempiin suuntiin entisen neljän sijaan.

– Uudistus helpottaa erityisesti arki-iltojen asiointia Siuntiosta Helsingin suuntaan. Helsingistä on yhteys Siuntioon puoli kahdeksan aikaan ja Siuntiosta Helsinkiin puoli yhdeksältä, mikä osaltaan helpottaa myös harrastuksissa käymistä, Siuntion kunnanjohtaja Juha-Pekka Isotupa summaa.

Viikonloppuliikenne on vielä työn alla

Viikonloput on Siuntiossa edelleen pärjättävä ilman lähijunaa, mutta siihenkin saattaa olla helpotusta luvassa.

– Kunta pyrkii parantamaan myös viikonloppujen joukkoliikenneyhteyksiä ja käymme VR:n kanssa keskustelua palvelutarjonnan lisäämisestä, Isotupa lupaa.

Siuntiossa käynnistetään syksyn aikana pohdinta myös HSL-jäsenyydestä. Se parantaisi Isotuvan mukaan joukkoliikenteen kehittämismahdollisuuksia.

Liikenne- ja viestintäministeriö lakkautti Helsingin ja Karjaan väliä kulkeneen Y-junavuoron viime keväänä. Siuntio ostaa korvaavan junaliikenteen tällä hetkellä suoraan HSL:ltä. Järjestelyn vuosikustannus kunnalle on näillä näkymin korkeintaan 300 000 euroa.

Suosittelemme