Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Fidel Castro sai syntymäpäivälahjakseen maailmanennätyssikarin - video

Kuubalainen sikarinvalmistaja väänsi 90-metriä pitkän sikarin Fidel Castron kunniaksi.

Uutisvideot: Castro sai ennätyssikarin
Yrjö Kokkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kuuban eläkkeelle vetäytynyt johtaja Fidel Castro täyttää tänään lauantaina 90 vuotta.

Castro on tunnettu kovana sikarinpolttajana. Tämän johdosta Castron suuri ihailija, sikarinvalmistaja Jose Castelar on halunnut valmistaa hänelle ennätyssikarin.

Lopputuloksena on tiettävästi maailman pisin sikari. 90-metrisen pötkylän pituuden kävivät varmistamassa Kuuban Britannian-lähetystön edustajat, jotka välittivät viestin erikoisia maailmanennätyksiä valvovalle Guinness World Records -yhtiölle.

– Se on 90 metriä pitkä, jolla juhlistamme 90-vuotiasta comandanteamme, sanoi Jose "Cueto" Castelar. Hänen nimissään oli edellinenkin sikarinpituuden maailmanennätys, 81,80 metriä.

– Sikarityöläisten nimissä haluamme osoittaa 90-metrisen sikarin tuoman kunnian komentajallemme, koska hän on ollut oppaamme ja johtajamme vuosikymmenet ja hän on uhrannut paljon sen vapauden hyväksi, josta nyt nautimme, jatkoi Castron suuri ihailija.

Ennätyssikarin viimeinen osuus valmistettiin San Carlos de la Cabanan linnoituksessa, missä tuotos myös esiteltiin tiedotusvälineille. Neljä senttiä paksu sikari kiemurteli pitkin linnoituksen käytäviä asteltuja pöytiä.

Sikarin valmistaminen vei kymmenen päivää ja pötkylään kului 400 kiloa kuivattuja tupakanlehtiä.

Suosittelemme sinulle