Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Jonatan Johansson: ”Manchester United vakuutti minut”

Yle Urheilun jalkapalloasiantuntija Jonatan Johanssonin mukaan Valioliigan avauskierros tarjosi kaikkea sitä, mitä maailman parhaalta jalkapallosarjalta odotettiin: suurta draamaa ja taitavia yksilösuorituksia. Erityisen huomion Johansson antaa Manchester Unitedin varmalle ja kylmäpäiselle esitykselle.

Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic. Kuva: AOP
Yle Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Manchester United teki minuun suurimman vaikutuksen Valioliigan avauskierroksella. Ok, vastus oli ”vain” Bournemouth, mutta jos jengi pelaa noin hyvin, ja vielä ilman Paul Pogbaa, voidaan kaudesta odottaa Jose Mourinhon suojateille erittäin hyvää. Manchester United tulee olemaan saletisti sarjan kärkikastissa, todella vahvaa suorittamista koko joukkueelta.

Jääräpäinen Wenger

Kierroksen huippuottelussa Liverpool kylvetti Arsenalia oikein urakalla. Jos ei muuta, niin yksi asia tuli todistettua: Liverpoolin hyökkäysosasto on kunnossa tähän kauteen. Tosin päästetyt kolme kaappia kertovat myös sen, että Jürgen Klopp tarvitsee pikaisesti vahvistusta alakertaansa. Uskon, että Liverpoolille on vain eduksi, että se ei tänä vuonna pelaa Euroopassa. Kaikki paukut voidaan pistää Valioliigaan.

Jos oli Liverpool hyvä, niin Arsenal teki kaiken juuri niin kuin se on jo vuosikaudet tehnyt. En oikein ymmärrä, miksi Arsene Wenger piti penkillä niin montaa EM-kisapelaajaa?  Wenger tiesi, että tämä on erityinen ottelu faneille ja koko seuralle kautta silmällä pitäen. Miksi siis toimia tavalla, joka ei ole toiminut ennenkään? Jääräpäisyydestä ei tule yhtään lisäpisteitä. ”Jänniä” ratkaisuja ranskalaiselta, eikä tämä tulos ainakaan vähennä yhtään paineta managerin selästä.

Joe Hartin lähtölaskenta alkoi

Pep Guardiola teki selväksi maalivahtivalinnallaan, että Joe Hartin päivät ovat luetut Manchester Cityn paidassa. En usko, että City olisi hävinnyt, vaikka Hart maalilla olisikin Sunderlandia vastaan ollut, mutta viesti on selvä. Hart lähtee heti, jos tarpeeksi kovan profiilin seura vain löytyy. Guardiola tottui Bayernissa ehkä liian hyvään, kun joukkueessa oli maailman paras veskari – varsinkin jalalla pelatessa.

Muuten Cityn peli oli vielä hieman keskeneräisen tuntuista. Syöttöpeli oli toki jo ”guardiolamaista”, mutta hidastettuna versiona. Hieman oli jopa huvittavaa, että Bacary Sagna haki palloa alhaalta kuin vähän kuin Philip Lahm Bayernissa, mutta lopputulos ei välttämättä aina ollut samaa tasoa. No, City parantaa tästä vielä ja tulee olemaan kova kisaaja Unitedin ja Chelsean kanssa mestaruuspytystä.

Leicesterin tappio ei yllättänyt

Hullille ei juuri toiveita ennen kautta annettu, mutta niinpä ”Tiikerit” kotivoiton hallitsevasta mestarista ottivat. Voiton arvoa nostaa se, että Hullilla oli käytettävissään vain 13 ykkösjoukkueen pelaajaa, muut olivat enemmän tai vähemmän junnuosastoa. Jos ottelu olisi pelattu vuosi sitten, Hull olisi hyökännyt avoimesti ja vähän riskilläkin. Nyt joukkue osoitti tarvittavaa kunnioitusta, mutta pelasi silti kontrolloidusti ja pystyi kitkemään Leicesterin parhaat aseet pois.

Avaustappio ei tee Leicesterin syksystä yhtään helpompaa, varsinkin kun Mestarien liigan ottelut alkavat jokusen viikon päästä. Vaikeaa tulee siis mestareilla olemaan jatkossakin.

Jonatan Johansson

Suosittelemme