Hyppää sisältöön

Ylivieskan kirkkopalosta epäillyn syyllisyys varmistui – näyttö riittävä, epäilty pysyy vangittuna

Keskiviikkona antamassaan välituomiossa käräjäoikeus määräsi syytetyn pidettäväksi edelleen psykiatrisessa vankisairaalassa. Pääkäsittelyä jatketaan mielentilatutkimuksen valmistumisen jälkeen. Syytetty on saanut hoitoa psyyken sairauteen sekä ennen että jälkeen tapahtuman.

Kuva: Väinö Vähäsarja

Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden mukaan asiassa esitetty näyttö ja tunnustus riittävät miehen syyllisyyteen. Päätöksen mukaan vangittuna pitäminen ei ole kohtuutonta, vaan välttämätöntä oikeudenkäynnin turvaamiseksi.

Päätöksen mukaan asiassa esitetty näyttö vaatetuksesta ja valvontakameroiden kuvat osoittavat kiistatta, että syytetty on murtautunut kirkkoon. Tämä yhdessä tunnustamisen kanssa riittää näytöksi, että epäilty on sytyttänyt kirkon palaamaan.

Syyttäjä vaatii törkeästä vahingonteosta epäillylle, pohjoispohjalaiselle vuonna 1989 syntyneelle miehelle vähintään kolmen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta.

Ylivieskan kirkko tuhoutui tulipalossa täysin viime pääsiäislauantaina. Kirkon ja irtaimiston tuhoutumisesta on koitunut noin 7 miljoonan euron vahingot.

Välituomioon ei voi erikseen hakea muutosta.

Suosittelemme sinulle